Jett, o kterém se spekulovalo, že je autista, zemřel náhle během rodinné dovolené na Bahamách v lednu 2009. Za příčinu smrti označili lékaři záchvat, po němž už se chlapce nepodařilo oživit. Jett, jenž byl nejstarším Travoltovým dítětem, trpěl podle slavného herce záchvaty už dříve.

Travolta byl zdrcen, a jak sám řekl, prožíval ty nejtěžší chvíle v životě. Truchlit přestal až ve chvíli, kdy mu nedávno jeho manželka Kelly Preston oznámila, že je opět těhotná. Manželé považují těhotenství za zázrak vzhledem k věku Kelly a mnoha neúspěšným pokusům o otěhotnění. „Snažili jsme se o dítě tolik let a už jsme nevěřili, že se to stane,“ řekli manželé americkému magazínu People.„Je to zázrak, cítíme se požehnaní,“ dodal Travolta.

Potvrzeno! Narodí se syn...

Nejprve se spekulovalo, že by mohlo jít o dvojčata. Rodinný mluvčí ale tento týden definitivně potvrdil, že Kelly na podzim porodí syna – nástupce nebohého Jetta. Pro svého syna a celou rodinu chce herec vytvořit ty nejlepší podmínky, takže se rozhodl koupit nový dům u jezera Keuka ve státě New York za 50 milionů korun. Travolta a herečka Kelly se brali v roce 1991 a mají spolu ještě dceru Ellu (10). Oba jsou přívrženci scientologické církve.