Týdeníku Reflex se podařilo zjistit, že pořadatelé pražské cesty Tysona (program akce najdete na internetové stránce www.miketysontour.com) požadují za celý den strávený s touto sportovní celebritou 300 tisíc amerických dolarů (v přepočtu téměř 5,8 milionů korun). Za soukromý oběd či večeři 50 tisíc USD (kolem 960 tisíc Kč) a třeba za procházku městem, při které vás i vyfotí, 10 tisíc dolarů. A 50 tisíc korun by měl stát jakýsi trénink vedený Tysonem. Jenže v případě tréninku se zatím neví, zda se něco podobného uskuteční.

„Ty ceny v podstatě odpovídají, ale samozřejmě se budou lišit podle toho, kdo o setkání s panem Tysonem bude usilovat. Zda je to jednotlivec či firma, zda to někdo využije pro svůj marketing či jiným způsobem,“ říká jeden z promotérů akce Petr Šavrda. Vůbec se mu však nelíbí, že by se veřejnost měla dozvědět, za jaké částky je Tyson „nabízen“.

Lidé, kteří se boxu v České republice věnují a znají dobře jeho zákulisí, ale hovoří o nesmyslných cenách za akci Tyson. „Do toho jim půjdou jenom zbohatlíci, kteří boxu vůbec nerozumějí,“ tvrdí jeden z nich. Naopak pořadatelé si myslí, že návštěva Tysona se stane jednou z významných společenských událostí letošního podzimu v českém hlavním městě. Uvidíme v říjnu.