Během strhujícího vystoupení zazněly jeho nejznámější hity jako Your Song, Rocket Man, Crocodile Rock nebo Goodbye Yellow Brick Road.

Anglický zpěvák se zde poprvé představil už v roce 1984 v Paláci kultury, teď se rozhodl rozbouřit pražskou O2 arenu. O koncert byl velký zájem, hala na místech k sezení i k stání byla už na začátku plná. Přitom ještě nejméně deset minut po zahájení koncertu se tísnili lidé u vstupních kontrol do haly.

Výstřední hudebník spolu s doprovodnou kapelou Band zahájil vystoupení jen sedm minut po avizovaném začátku kompozicí Funeral for a Friend/Love Lies Bleeding z alba Goodbye Yellow Brick Road z roku 1973.

Elton John dorazil až těsně před koncertem kolem čtvrté hodiny odpolední. A že všem zkomplikoval život. Nechtěl přistát obyčejně na letišti v Ruzyni, ale vybral si charterové letiště ve Vodochodech. Elton přímo miluje »extrabuřty «. On si je ale, na rozdíl od mnoha jiných, může skutečně dovolit. Umělcův doprovodný tým do Prahy dorazil ve čtvrtek ráno se 7 trucky, 5 autobusy a 40 lidmi.

Vlastní letadlo, vlastní kuchař

Na špici populární hudby se drží přes 40 let a získal si fanoušky několika generací, což dokazuje každý jeho koncert. V jeho soukromém letounu zaujímá nejvíc místa garderoba, proto mu O2 arena musela vyjít vstříc a vybavila jeho šatny exkluzivním nábytkem a kuchyní. Sir John si totiž s sebou vozí i vlastního kuchaře.

Fotogalerie
7 fotografií

Elton, poučen bouřlivou minulostí, kdy bral drogy a pil po litrech tvrdý alkohol, ale není jen náročný. Jeho práce pro charitu je pověstná a část výtěžků ze svých koncertů posílá své Nadaci proti AIDS. Ve svém londýnském domě dokonce pořádá drahé večeře, jimž vévodí u stolu. I výtěžek z takového luxusního zážitku jde nadaci. Jak se Blesk dozvěděl, nejbližší takové večeře se zúčastní i Michal David, Eltonův obdivovatel, který měl s pěveckou hvězdou na včerejší večer domluveno i osobní setkání.

Fanynky z vyšších kruhů

Pořadatelská agentura Live Nation pro velký zájem pustila do prodeje několik posledních lístků těsně před koncertem. Jinak bylo zcela vyprodáno. Na kultovního zpěváka se dlouho chystalo i několik českých celebrit. A dokonce fanynky z nejvyšších kruhů – Dagmar Havlová, Livia Klausová a Dana Fischerová. „Každá z těchto dam bude mít k dispozici vlastní skybox s uzavřeným balkonem, vlastní obsluhou a k dispozici jim bude i šéfkuchař O2 areny Tomáš Kněž,“ řekl Blesku mluvčí O2 areny Jan Tuna.