Říkalo se o něm, že se narodil s kovbojským kloboukem na hlavě. Jim Davis přišel na svět v roce 1909 v Missouri v rodině farmáře. A tohle prostředí se mu stalo svým způsobem osudným.

Díky ostře řezaným rysům, vysoké postavě a houpavé chůzi byl Jim Davis v podstatě předurčen k rolím kovbojů. V Hollywoodu jich ztvárnil bezpočet, ale žádná z něj neudělala hvězdu první velikosti.

Jim Davis (†71) jako Jock v roce 1979
Autor: Profimedia.cz

Při autonehodě přišel o dceru

To se mu podařilo až díky roli Jocka Ewinga v seriálu Dallas. Ten mu přinesl ovšem nejen popularitu ale i novou dceru. Jim Davis totiž v roce 1970 zažil ohromnou tragédii. Jeho jediné dítě – dcera Blanche zahynula v pouhých šestnácti letech při automobilové nehodě. „Byla to nejhorší věc, která mne potkala. Něco tak strašného bych nepřál ani svému největšímu nepříteli,“ přiznal později Davis.

Jakousi náhradní dcerou se pro něj stala herečka Victoria Principal, se kterou se poznal během natáčení Dallasu. Představitelka Pamely se pro něj stala nejbližší kamarádkou a vřelost jejich vztahu potvrzuje skutečnost, že její fotku nosil vedle snímku své dcery v peněžence.

Pohřbili ho s fotkou Victorie Principal

Ačkoliv se Jock těšil u diváků velké oblibě, po třetí sérii jeho postava byla odsunuta z děje. Davis totiž onemocněl rakovinou, poslední scény dokonce musel natáčet s parukou, protože mu kvůli chemoterapii slezly vlasy. Nakonec 26. dubna 1981 zemřel na protržení tlustého střeva. Pohřbít se nechal i s fotografiemi svých dvou životních lásek – dcery Blanche a herečky Victorie Principal.

V pondělí čtěte: Co se stalo s oblíbenou miss Ellie?