Snímek začíná pohledem na Jacksonovo nahé tělo, které leží na pitevním stole. Krátce poté se už za mrtvým zpěvákem zavírají dvířka mrazicího boxu... V kontroverzním dokumentu, jehož cílem je zinscenovat poslední den v životě Jacksona, vystupují různí experti, kteří komentují například postupy, kdy lékař Conrad Murray aplikoval zpěvákovi několik injekcí za sebou a podal mu směs léků na bolest či na spaní.

Scény, ve kterých vystupují namísto Jacksona i Murraye herci, jsou však doprovázeny skutečnými rozhovory, posledními snímky ze života zpěváka a různými střihy z televizí.

Osobnímu lékaři Jacksona hrozí 4 roky

Jackson zemřel loni v červnu a jeho smrt podle výsledků vyšetřování způsobilo smrtelné množství léku propofol, který mu hlavní podezřelý v případu lékař Conrad Murray podal. Přípravek naordinoval zpěvákovi spolu s dalšími dvěma sedativy, aby mu pomohl překonat nespavost. Dávka ale byla příliš silná a zpěvákovo srdce se zastavilo. Murray však tvrdí, že je nevinný. Před 2 dny navíc navštívil Jacksonův hrob.

Pitevní zpráva

Nedávno zveřejněná pitevní zpráva ukazuje, že zpěvák před smrtí neprožíval lehké chvíle. Početné vpichy, jizvy, boční vývod pro moč, pohmožděniny, zlomená žebra, zvětšená prostata... Tak vypadalo tělo Michaela Jacksona (†50) po smrtil.