Poprvé od jeho tragické smrti 25. června 2009 byla zveřejněna obsáhlá pitevní zpráva. Čítá 51 stran. Nechybějí v ní ani skici, na kterých jsou vyznačena všechna zranění, která na těle zpěvák měl. A k jakým závěrům lékaři dospěli?

Anatomické údaje

Výška: 175 cm

Váha: 65 kg

Srdce: 290 g

Mozek: 1380 g

Játra: 1480 g

 

Příčina smrti
Akutní otrava propofolem, která vedla k zástavě srdce. Látka, jež byla Jacksonovi píchnuta doktorem Conradem Murrayem, smí být aplikována pouze v nemocnici.

 

Nemoci
Vitiligo (kožní onemocnění, kdy dochází k odumírání buněk tvořících pigment. Projevuje se světlými skvrnami na kůži), zvětšená prostata, polypy na střevech, artróza v počátečním stadiu.

 

Další nápadnosti
Vpich po injekci na krční žíle, boční vývod pro únik moči, pohmožděniny na hrudníku, zlomená žebra, trhlina v žaludku, umělý nos (chyběla u něj protéza)

 

Tetování
Obočí, oční víčka, rty...

 

Jizvy
Na dlaních (2,2 cm), jizva na hlavě (způsobená úrazem při natáčení reklamy v roce 1984), za ušním lalůčkem (1,9 cm), na zápěstí (3 cm), na břiše (1,5 cm), na pravém koleni (1,5 cm), dvě jizvy na krku (8 cm na levé straně a 7,6 cm na pravé), zjizvená kůže na ramenou (průměr asi 10 cm), pooperační jizva v podbřišku (5 cm).