Osmačtyřicetiletá Boyleová byla na soukromou londýnskou kliniku převezena v neděli v noci kvůli špatnému psychickému stavu. Zhroutila se vyčerpáním nedlouho poté, co získala druhé místo v sobotním finále klání.

Členové rodiny uvedli, že Boyleová již delší dobu trpěla stresem z blížícího se finále i z obrovského zájmu, který se kolem ní rozpoutal. Začala prý také pochybovat o své kariéře. Navzdory předpokladům, že bude hospitalizována několik týdnů, byla propuštěna již tuto středu.

Boyleová podle Daily Mail uvedla, že se již cítí mnohem lépe. Do budoucnosti má prý spoustu plánů, ale nyní si potřebuje odpočinout. Neprozradila místo svého současného pobytu, ale podle informací z okruhu lidí jí blízkých je v péči rodiny a přátel.

Nejslavnější skotská kostelnice Boyleová v soutěži Britain's Got Talent nadchla posluchače i porotu písní I Dreamed a Dream z muzikálu Bídníci. Její videoklip z vystoupení v prvním kole soutěže na serveru YouTube zhlédlo už 66 milionů lidí. Svým osudem mnohým připomíná novodobou Popelku. Stala se okamžitě miláčkem Britů a boylemánie se objevila i za hranicemi království.

Susan Boyleová by měla přijet na přelomu června a července i do České republiky. Bude zde nahrávat CD s Českým národním symfonickým orchestrem. Tento orchestr již dříve spolupracoval s vítězem Britain's Got Talent z roku 2007 Paulem Pottsem.