I přes velký zájem opačného pohlaví se však Patrick nikdy nepřestal chovat jako gentleman. Během dospívání nalezl dvě velké lásky svého života. Svou budoucí milující manželku Lisu Niemi a nebezpečně návykové cigarety. Ani jedné se dodnes nevzdal…

Když Patrick chodil na základní školu, tak již několik let tančil balet. Kvůli tomu se stával terčem posměchu svých spolužáků, kteří ho nelichotivě považovali za homosexuála.

Později začal být Patrick ještě více šikanován, spolužáci ho i fyzicky napadali. Jeho otec přezdívaný »velký kámoš« ho však vždy poučoval, že i když ho někdo provokuje, tak nikdy nesmí nikdy uhodit jako první. Mladý tanečník se přesto začal učit bojová umění a brzy se naučil aikido, taekwondo, kenpo i kung-fu.

Přesto se Patrick vždy ocitl před početnější převahou. Ve čtrnácti letech ho zbili spolužáci tak, že mu zlomili čelist a několik žeber. Tehdy řekla Patrikova matka Patsy dost!

Fotogalerie
2 fotografie

Poradila Patrickovi, aby své rivaly pozval do taneční školy, aby viděli, jak je tancování těžké. Někteří z nich nabídku opravdu přijali, ale nevydrželi ani první lekci. Od té doby měl Patrick klid.

Díky tanci měl Patrick již od puberty vypracovanou muskulaturu. Pro všechny dívky z taneční školy tak byl nesmírně přitažlivý. Přesto, že se líbil doslova každé, tak Patrick nebyl typ, který by si s každou dívkou hned vyrazil ven.

První polibek zažil Patrick ve dvanácti letech se stejně starou Mamie Scheidermantel se kterou se seznámil ve škole. „Pamatuji si, že Patrick byl velmi pěkný. Vzal mě za školní budovu a tam mě poprvé políbil. Poté mi dokonce dal prstýnek s iniciály,“ vzpomíná Mamie.

Brzy se však zakoukal do své první opravdu velké lásky Nikki D´Amico. Věděl také, že si svou náklonností »šplhne« u maminky, protože Nikki tancovala v její třídě. Několik let spolu tancovali a těšili se ze společných chvil. Srdci však nelze poručit, a tak se Patrickovým objektem touhy stala Terri Harsch.

S ní se začal scházet v Dubnu 1971, několik měsíců před svými devatenáctými narozeninami. Patsy se k Terri chovala slušně, ale mezi oběma ženami bylo znát napětí. Patsy totiž vadilo, že Patrickova partnerka neumí tancovat. Sám Patrick se to snažil Terri naučit, ale vždy to skončilo katastrofou. S Terri však nakonec nesetrval, protože dal přednost tanci. V létě 1972 odletěl do New Yorku doprovázet taneční show a krátký vztah skončil.

V té době propadl Patrick své zhoubné lásce, od které se neodpoutal ani v posledních letech, kdy ho postihla vážná rakovina slinivky. Cigarety prostě Patricka získaly do své moci.

Zájem žen o Patricka však nikdy neslábl, a tak zažil slavný herec i další románek se Sandrou Perez, kterou dokonce požádal o ruku. Ani tento vztah však Patrickovi nevydržel. Osudnou ženou jeho života se stala Lisa Niemi.

S Lisou se setkal již v roce 1972, ale scházet se začali až mnohem později. Patrick měl pověst Casanovy a Lisa mu nechtěla hned propadnout, i když ji nesmírně přitahoval. Jiskra ale přeskočila okamžitě.

„Když jsme spolu poprvé tancovali, tak jsme skončili na zemi. Taneční kreace byly velmi sexuální. Skončili jsme oba na zemi a Patrick na mě ležel,“ vzpomíná Lisa.

Lisa ale zjistila, že o ni Patrick opravdu stojí a svým citům se již nebránila. Patrickova matka Lisu zbožňovala, takže jejich vztah od začátku schvalovala.

„Když Lisa poprvé vešla do studia, Patsy ji ihned začala zbožňovat,“ řekla její kamarádka. „Patsy nazývala Lisu »můj anděl«, protože opravdu tancovala jako anděl,“ řekla Paula Abott, která chodila do stejné třídy.

V roce 1975, když oba bydleli již v New Yorku, bylo jasno. Patrick požádal Lisu o ruku a pár odletěl do Houstonu, kde si 12. června řekli své ano. Byla to osudová láska. Tehdy ještě Patrick netušil, že získal největší oporu svého života…