Jim Carrey (46) ve snímku natočeném podle skutečných událostí hraje šťastně ženatého muže a otce, který se kvůli podvodům dostane do vězení. V cele se seznámí se spoluvězněm Phillipem Morrisem (Ewan McGregor, 37) a pak se stane něco nečekaného - oba muži se do sebe zamilují. Když pak Morrise propustí, zoufalý Steven Russel v podání Careyho se pokusí o útěk. A zkouší to znovu a znovu...

Fotogalerie
4 fotografie

Jim se novinářům svěřil, že přátelé ho od filmu s gay tématikou zrazovali, prý to může poškodit jeho kariéru: "Říkali mi, jestli jsem si jistý, že se chci opravdu líbat a osahávat s nějakým chlápkem a já jsem jim řek - jasně! Koukněte se na Ewana McGregora. Je tak sexy!" A známý provokatér, který je zasnoubený s bývalou playmate Jenny McCarthy šel ještě dál: "Přistihl jsem se, jak přemýšlím o tom, co si lidé pomyslí. A co když se mi to zalíbí? A jak mě to ovlivní? A co Jenny?"

Ewan McGregor už hrál ledaskoho - feťáka, vraha i romantické hrdiny z minulosti či budoucnosti. Ztvárnit gaye mu přišlo naprosto normální: "Hrajete prostě někoho, kdo je zamilovaný... Jako herec si vždy vybíráte zajímavé role. Už jsem hrál postavy homosexuálů, takže jsem se s muži líbal už dřív. Je to o tom, zvyknout si," řekl Ewan.

Trailer k filmu uvidíte zde: