Celá procedura prý trvala jen několik minut.

Soud rozhodl o rozvodu jen předběžně. Po šesti týdnech a jednom dni od dnešního verdiktu by pak měl být pár rozveden definitivně.

Zpěvačka si podle britských médií ponechá většinu majetku, a bude se s Guyem dělit o opatrovnictví synů Rocca a Davida. List Evening Standard napsal, že Ritchie odmítl ponechat si cokoli z Madonnina majetku, zatímco Times of London tvrdí, že zpěvačce zůstane většina z něj.

Fotogalerie
4 fotografie


Majetek padesátileté Madonny a o deset let mladšího Ritchieho se odhaduje na 525 milionů dolarů. Zpěvačka má s Ritchiem osmiletého syna Rocca a z předchozího vztahu má dvanáctiletou dceru Lourdes. V květnu povolil soud v Malawi Madonně plnou adopci tříletého malawiského chlapce Davida Bandy, kterého měla s manželem už delší dobu v péči.

Madonna a Ritchie se vzali v prosinci 2000 na skotském zámku Skibo. Svatba byla vyvrcholením dvouletého románku mezi zpěvačkou a režisérem, který se proslavil především gangsterskými filmy. Podle zasvěcených zdrojů z blízkosti rozvádějící se dvojice žili ve sporech a napětí už delší dobu. Podle některých byla jednou z příčin rozpadu manželství zpěvaččina posedlost prací. Madonna byla vdaná už jednou, v roce 1985 si v Malibu vyměnila manželský slib s hollywoodským "divochem" Seanem Pennem.

Pro nynější rozvod si Madonna najala právničku Fionu Shackletonovou, která si vydobyla skvělou pověst tím, jak zvládla dva z nejprominentnějších a nejsledovanějších rozvodů - následníka britského trůnu prince Charlese s princeznou Dianou a později někdejšího člena skupiny Beatles Paula McCartneyho s exmodelkou Heather Millsovou. Advokátce se přezdívá Ocelová magnolie - což je poklona jejímu neústupnému a obratnému vyjednávání.

Ritchie chce údajně v rozvodovém řízení využít zkušeností právníka Stephena Cobba. Ten je označován za jednoho z největších britských odborníků na rozvodové případy, v nichž je potřeba rozhodnout o zemi trvalého pobytu dětí.

Dvě mladší děti může zpěvačka natrvalo vzít do USA pouze v případě, že s tím bude souhlasit Ritchie, nebo pokud k tomu svolí anglický soud.

Madonna - Give It To Me: