Ještě minulý týden Guyovi právníci prohlašovali, že nechce od své superbohaté ženy "ani halíř." Dnes to ale vypadá, že ji chce oškubat jako slepici.

Rozzuřená Madonna (50), která nazpívala v 80. letech hit "Materiální dívka (The Material Girl)", svému manželovi vzkázala: "Je hodně věcí, které miluji na Anglii, ale ty mezi ně rozhodně nepatříš."

Jeden z nejslavnějších párů světa minulý týden oznámil, že jejich takřka 8 let trvající manželství je u konce. Madonna patří mezi nejbohatší ženy světa. Jmění, které nahromadila během manželství s režisérem Guyem Ritchiem (40), je odhadováno na 320 milionů liber.

Popová královna, známá jako nadšená propagátorka židovské kabaly, se svěřila přátelům: "Nikdy by mě nenapadlo, že se z mého manžely stane takový zlatokop. Myslela jsem si, že jsme všechna ta léta, co se známe, kráčeli ruku v ruce po duchovní cestě. Pletla jsem se. Šlo mu jen o mé peníze."

"Posledních 30 let jsem dřela jako kůň, abych se dostala tam, kde jsem. Teď mi to chce ten zlatokop ukrást."

"Kabala nás učí nebrat, co jsme si nezasloužili. Guy teď dělá přesně pravý opak."

"Nevydělal z mých peněz ani penny, ale chce brát, brát, brát.
Pořád zvyšuje nároky. Chce pořád víc a víc. Je to prostě neuvěřitelné," svěřila se Madonna, která i přes rozvodové tahanice pokračuje v celosvětovém turné.

Režisér Guy Ritchie, který je podepsaný pod filmy "Sbal prachy a vypadni," Podfuck“ a nový snímek Rocknrolla, si podle odhadů vydělal během manželství s Madonnou 25 milionů liber, tedy desetkrát méně než jeho slavnější manželka.

Přátelé Madonny prohlašují, že Madonna z této částky neviděla ani penny a že je Guy lakomý spořílek.

"Guy se nikdy finančně nepřispěl k chodu domácnosti, nebo na školy pro děti. Možná to tak nevypadalo, ale byla to Madonna, na jejíchž bedrech ležel chod rodiny, a kdo byl celou dobu s dětmi."

Madonniny tři děti (dvě vlastní a jedno adoptované) se učili doma, nebo jezdily s Madonnou po světě. Na jejich vzdělání jim platila prvotřídní soukromé učitele.

Vztah Guye a jeho nevlastní dcery Lourdes (12) se prudce zhoršil letos v červnu. Guy ji vzal na večeři a poté se zmínil, že "se z ní stává žena." Jeho na první pohled neviná poznámka utrhla lavinu.

Lourdes, kterou její matka přezdívá Lola, se rozplakala a odmítala pak se svým nevlastním otcem několik dní mluvit. Rodinný přítel říká: "Guy necitlivě upozornil na to, že Lole začínají růst prsa. Lola je ve věku, kdy si všechno bere. Začala na Guy křičet, že ji ponižuje. Pak se s tím svěřila své matce, která doma udělala scénu."

"Lola a Guy spolu dlouho vycházeli velmi dobře, ale čím byla starší, tím víc vyhledávala společnost svého biologického otce Carlose Leona."
Madonna a Guy se vzali když byly Lole čtyři roky.

Budoucnost jejich tří dětí: Lourdes (12), Rocca (8) a adoptovaného Davida Bandy (3) je dalším velkým tématem rozvodu.

Madonny se prý hluboce dotkla kritika jejích výchovných metod. Je hrdá na to, jak své děti vychovává, a že se neostýchá být na ně přísná. Její okolí tvrdí: "Madonniny děti jsou poslušné, učenlivé a ani trochu rozmazlené. Je to skvělá máma."

"Co je špatného na tom, když si nepřeje aby její děti jedly nezdravé jídlo jako třeba cukr, nebo párky? Je směšné, že jí to média vyčítají."
Madonna chce všechny tři děti do své péče, Guy se pokusí získat střídavou péči. Pokud Madonny uspěje, přestěhuje se do New Yorku a Guy za nimi bude muset létat z Londýna, pokud je bude chtít vidět.

Pár prý už v pátek podepsal smlouvu, která v hrubých rysech popisuje vzájemné finanční vyrovnání. Podrobnosti ale nejsou známé.
Guyovy právníci ostře odmítají názor, že je jejich klient zlatokop, a že by mohl chtít od své ženy mnohanásobně víc. Hovoří o sumě 60 milionů liber. Madonniny právníci tvrdí, že je to lež, a že je výsledná částka vyšší.

Jisté jen zřejmě jen to, že Guyovi zůstane nádherná vila v Ashcombu, ostatní domy bude muset Madonna zřejmě vyplatit. Hospoda Punchbowl prý byla stejně vždycky Guyova.

Režisér prý už shání byt v New Yorku pro případ, že by u soudu neuspěl. Madonna už byt v New Yorku má, stará se jí tam o něj otec její nejstarší dcery Lourdes tanečník Carlos Leon.

Rozvod pro Madonnu znamená, že dá Anglii navždy sbohem.

Důležitým okamžikem prý byla Madonnina nehoda při projížďce na koni těsně před začátkem její koncertního turné.

Očekávala, že jí bude Guy opečovávat, ale nehnul prý ani prstem. Guy právě natáčí ve Francii nový film. Za zraněnou manželkou odmítl přijet s vysvětlením, že má strach z létání.

"Je zajímavé, že se nebojí létat po celém světě na natáčení a propagaci svých filmů. Když se mu zraní žena a navíc v tak důležitý okamžik její kariéry, najednou to nejde," říká zdroj.

Režisér tvrdí, že přičinou rozpadu jejich manželství byla Madonnina posedlost kabalou. V rozhovoru, který zveřejnila včera v noci televize US TV pokrčil rameny a uvedl:

"Nikdy jsem nepochopil, co má manželka na té kabale má. Obávám se, že to není žádné náboženství."

Na otázku, zda bude natáčet dokument o kabale kývl a řekl že neví, jestli mu při tom bude Madonna pomáhat.

Madonna mezitím ostře odmítla spekulace, že má poměr a hráčem baseballu Alexem Rodriguezem. "Spojuje nás víra v kabalu a stejný manažerský tým. To je všechno," řekla Madonna.

Madonniny kamarádky ji prý poslední půl rok přemlouvaly, aby se rozvedla. "Říkaly jí, že je to darebák a bláznivý Brit," uvedl zdroj.

Madonna pokračuje ve svém turné. V Bostonu prohlásila z jeviště, že je její manžel "emocionálně retardovaný." Stejný výpad zopakovala v sobotu večer v Torontu.