„Posílali jsme Ivě hlasy, ale bylo to přehlcený a nešlo to odeslat,“ rozčilovala se žena Zdeňka Chlopčíka (66). Jako důkaz zveřejnila na Facebooku foto nedoručených zpráv ze svého mobilu. A přidávali se k ní další. „Už mi psalo několik známých, že jim neodcházely zprávy...“ psala jedna z naštvaných divaček. „Mně to také zablokovali v průběhu hlasování,“ zuřila další a začaly padat i ostřejší soudy: „Je to celé podvod!“.

Televize se brání

Podle vyjádření společnosti, která pro ČT hlasy pro taneční páry zpracovává v průběhu hlasování, k technickým problémům nedošlo. Ani přímo od mobilních operátorů nebyly hlášeny výpadky. „Hlasovat pro oba účastníky šlo bez problémů a oba obdrželi desítky tisíc platných sms. Hlasy lze posílat v čase  ve stanoveném čase, kdy je hlasovací brána otevřena, což bylo v sobotu 21:54:06 až 22:06:08,“ odpověděla na dotaz Blesku tisková mluvčí ČT Vendula Krejčová.

Současně s tím ale také naznačila, co může stát za tím, že zprávu nejde odeslat. „Hlasování probíhá na speciálních telefonních číslech s předvolbou 906, které jsou primárně určeny pro vysokokapacitní hlasování a jsou pro ně dedikovány odpovídající technologické kapacity. Pokud nepřijde z určitého čísla žádná SMS, je možné usuzovat, že na daném čísle jsou u mobilního operátora zablokovány služby na prémiových číslech, které jsou pro hlasování nezbytné,“ zdůraznila mluvčí ČT.

 

Iva se směje

K blokování těchto služeb dochází zpravidla u firemních čísel nebo při změně operátora. Zároveň každý z operátorů má nastavené svoje limity pro maximální výši plateb za prémiové služby a při jejich překročení tuto službu blokuje. „Je pravda, že jsem letos hlasovala poprvé, ale nemám ani firemní číslo, ani blokované služby operátorem, takže nechápu, proč nešla poslat SMS,“ reagovala Chlopčíková, která si trvá na svém. 

A co tomu říká sama Kubelková? „Ano, vím o tom. Ale nemám potřebu se k tomu nijak vyjadřovat,“ napsala Blesku moderátorka. Kdo odejde z fi nále jako vítěz, sledujte už v sobotu od 20:10 na ČT1.

Už to bylo s Cinou...

Potíže s hlasováním mohly ovlivnit výsledek už v předešlém ročníku! Po čtyřech finálových tancích a dvou hodinách byli korunováni herec Jan Cina (35) s tanečnicí Adrianou Maškovou (26). Porazili tehdy favorizovaného krasobruslaře Tomáše Vernera (37) a Kristýnu Coufalovou (36). Později se ale ukázalo, že do finále se započítávaly chybně už hlasy ze semifinále. Tedy ty, které dorazily za posledních 14 dní! Během pátečního odpoledne prostě systém na zhruba čtyři až pět hodin přestal správně fungovat, což se i tehdy hodně probíralo na stránkách soutěže. 

Konspirační teorie?!

Není to jediná podivnost, které si diváci všimli. Týden co týden běží po sobotním přenosu talkshow Všechnopárty a v křesle většinou sedí účinkující, který pár minut před tím ze StarDance vypadl. Háček je v tom, že pořad je předtočený! A hlavně na něj běží ukázky už v týdnu, tedy v době, kdy nikdo neví, kdo půjde z kola ven. „Bohužel musíme tuto teorii vyvrátit, jedná se totiž o shodu náhod, která se nám povedla tento rok vícekrát, ale například Všechnopárty s Vavřincem Hradilkem nebo s Evou Adamczykovou jsme vysílali po sedmém večeru a oba v soutěži stále jsou. Tudíž ani my nevíme do poslední chvíle, kdo v soutěži zůstane,“ brání se ČT na svých stránkách.

Finálová trojka

Video
Video se připravuje ...

Eva Adamczyková: Po StarDance nebudu vědět, co se sebou! Kateřina Štíchová, Lukáš Červený

Fotogalerie
148 fotografií

Anketa

Komu fandíte ve finále StarDance 2023?

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch
Vavřinec Hradílek a Kateřina Bartuněk Hrstková
Darija Pavlovičová a Dominik Vodička