Mirai Navrátil se zatím nenechal očkovat, protože covid-19 prodělal a má vysokou hladinu protilátek. Stejně ale nemohl naskočit do třetího kola a musel do karantény.

„Nebojte, žiju a jsem zdravej jako rybka (čti: nemám covid ani nic jiného). Jen paní z hygieny vyložila metodický pokyn hlavní hygieničky trošku jako to, když interpretuje Ústavu prezident Kocourkova, a její dohoda s produkcí ČT dopadla jako pakt Molotov-Ribbentrop, a tak nám trochu zamíchala kartama a v sobotu se neuvidíme,“ svěřil se na sociální síti zpěvák. Nezatančila si ani herečka Simona Babčáková, která rovněž nebyla očkována.

„Poté, co jsem se dozvěděla, že nemohu v sobotu tančit ani přes týden trénovat. Po tom minulém týdnu v horečkách a kašli,“ svěřila se na sociální síti Babčáková. Ale už je zpět ve hře a ve čtvrtém kole zase bude: „Dnes na starý keltský svátek mrtvých Samhain jsem vstala z mrtvých a z karantény i já,“ ozvala se fanouškům Simona.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Jan Tománek promluvil o koronaviru ve StarDance Jiří Marek

Podle pravidel StarDance soutěžící mohou jedno kolo ze zdravotních důvodů vynechat a dál pokračovat. Pokud by se s nimi ale opět něco stalo, ať už nákaza covidem-19, karanténa, případně zranění, definitivně v taneční show končí!

„V tuto chvíli Simona i Mirai v sobotu naskočí a pokračují v soutěži dál. V případě, že by se tohle opakovalo, tak už se ten hvězdný pár zpátky nevrací. Rozdíl je u profesionálních tanečníků, ti se mohou vracet, anebo je nahradit úplně někým jiným,“ řekla ve vysílání ČT24 kreativní producentka StarDance Lucie Kapounová.

Když se před týdnem v týmu dozvěděli, že je Tereza Kostková pozitivní, okamžitě kontaktovali hygienu, která „vytrasovala“ pět osob - Babčákovou, Miraie a tři tanečníky. Ti všichni museli do karantény. Největší problém byl v tom, aby se podařilo najít náhradníky za tanečníky, což se podařilo, takže v sobotu zatančilo sedm párů. Nikdo se nevyřazoval, ale body se udělovaly.

„Než všichni vstoupí do ateliéru na Výstavišti, všichni musí mít negativní test na covid, i když je očkovaný. Tohle platí pro všechny, co show tvoří, tanečníci i diváci. Od minulé soboty musí mít všichni v hledišti respirátory. Situaci neustále sledujeme, a jak všichni ví, neustále se nařízení vlády mění, ale my na vše reagujeme,“ říká Kapounová.

„Kvůli tomu, že nikdo tuto sobotu nevypadl, nabrala show skluz. Podle bible StarDance musí být každý díl soutěžní, ale nemusí se vyřazovat, a to jsme dodrželi. V tuto chvíli řešíme, že v jednom díle vypadnou dva páry, ale v kterém, to ještě řešíme,“ vysvětlila kreativní producentka s tím, že StarDance dojde do konce tak, jak je v plánu.

Fotogalerie
60 fotografií