V očích zbývající devítky soutěžících má na své straně nespornou výhodu. Evropský šampion v krasobruslení z roku 2008 umí tancovat na ledě, je zvyklý na dřinu i náročné choreografie. „To je právě ta mýlka, která se tu šíří. Sice mám jako krasobruslař blízko k hudbě a pohybu, ale ne k této hudbě a k tomuto pohybu,” tvrdí Tomáš. Herečka Simona Babčáková (48), herec Jan Cina (33) a spol. mu ale moc nevěří.

Nefér přístup?!

„Už jsem byl šikanován od všech účastníků, že je to nefér, protože jsem krasobruslař a tančím celý život. Já se ale rozhodně necítím jako černý kůň StarDance. Uvidíme, jak mi to vůbec půjde,” prozradil Tomáš. „V šatně na mě už kuli pikle. Tance na ledě a na parketu jsou ale úplně jiná disciplína,” dodal.

Několik zranění

Bývalý krasobruslař se necítí na StarDance připravený ani fyzicky. „Mám špatný pravý kotník, dvě vyhřeznuté ploténky a kyčle na tom taky nejsou nejlépe,” vyjmenoval všechna zranění. „Kariéru jsem ukončil v roce 2014. Od té doby uběhlo spoustu času a v takové fyzické formě nejsem. Moc jsem toho poslední roky nenasportoval,” smál se. Profesionální kariéru už sice ukončil, ale na gauči jen neleží. Založil si krasobruslařskou akademii a pracuje v ní jako trenér.

Vyděsil ho Marek Eben

Na bolest je prý připravený. „Ale kolik jí snesu, to se uvidí asi v průběhu nácviku. Malinko mě vyděsil Marek Eben s Terezkou, kteří nás přesvědčují o tom, že to bude očistec,” dodal Verner. StarDance startuje na podzim v České televizi, trénovat ale páry začínají už v srpnu.

Plánuje další dítě?!

Na nabídku zatancovat si ve StarDance nekývl hned. „Zvažoval jsem ji dlouho, ale z logistických důvodů, nicméně ta nabídka mě potěšila, jakmile byla logistika vyřešena, tak jsem do toho šel hned. Byla to muka to nikomu neříct,” prohlásil dost neurčitě. „Nechám to nedovysvětlené, jinak by mi to komplikovalo život, ale logistika byla vyřešena a od té doby se těším,” dodal Verner, který se před sedmi měsíci stal otcem syna Tomíka. že by se svou manželkou a bývalou thajskou reprezentantkou v krasobruslení Tammy Sutanovou (32) založil na další přírůstek do rodiny? O tom zatím mlčí.

VIDEO: Tomáš Verner bude ve StarDance

Video
Video se připravuje ...

verner Kateřina Štichová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
45 fotografií