Vdovec Josef Rychtář má dnes napilno. Od rána se u Ivety doma dveře netrhly. Kolem osmé hodiny ráno měl Rychtář schůzku s pracovníkem pojišťovny, která zprostředkovává pojištění nejen na majetek, hypotéky, či penze, ale i životní pojištění. Agent od Rychtáře odjel v 8:45 hodin. Podle informací Blesk.cz s ním Rychtář řešil pojistku na Ivetino nabourané auto, kterým ho všude vozí jeho věrný pomocník Standa.

O půl hodiny později vyšly z uhříněvské vily dvě ženy, nejspíš matka s dcerou, které byly vdovce v den výročí Ivetiny smrti navštívit. S sebou měly zhruba čtyřletého chlapečka, který si od Rychtáře nesl v ruce rohlík.

Kolem desáté hodiny Rychtář společně se zvukařem Standou vyrazili z Uhříněvsi do Říčan, kde se stavili v Rychtářově bezpečnostní firmě. Následně skočili do místního květinářství, kde vdovec nakoupil dvě květiny. Ukázalo se, že jedna byla na hrob a druhá přišla na koleje, kde Iveta spáchala sebevraždu.

Standa Rychtáře poté odvezl na hřbitov, aby tam Josef mohl v zapálit svíčku za zesnulou Ivetu, která zemřela přesně v 11:29 hodin. Rychtář oblečen ve smutečním položil Bartošové na hrob květiny a pak už se Standou uháněli ke kolejím.

Tam přijeli kolem 11:45 a Rychtář ihned zamířil k místu, kde je umístěn malý dřevěný kříž na Ivetinu památku. V tu chvíli zrovna projížděl nákladní vlak. Rychtář zapálil svíčku v 11:55 a položil ke kříži další květinu. Poté si stoupl doprostřed kolejí a pozoroval vzdalující se vlak. S hlavou svěšenou se po nich chvíli procházel.

Jenže to už na něj číhali policisté, které kvůli bezpečnosti přivolal strojvedoucí projíždějícího vlaku. Strážníci místo činu zkontrolovali, ale jelikož Rychtář z kolejí rychle zmizel, zase odešli. Vdovec to nakonec stočil do nejbližší hospůdky.

Video
Video se připravuje ...

Dnes je to přesně měsíc: Takhle zemřela Iveta Bartošová... David Vaníček, Petr Soukup

Fotogalerie
22 fotografií