Bývalý narkoman a zpěvák Michal Penk se stejně jako Iveta Bartošová několikrát pokusil o sebevraždu. Sám tedy moc dobře věděl, že Iveta potřebuje pomoc. „Když jsem asi před rokem viděl záznam koncertu, kde jí selhával hlas a všichni se jí smáli, málem mi puklo srdce,“ svěřil se Penk v rozhovoru pro týden Plus 7 dní.

Iveta byla nemocná a nezasloužila si to. Sehnal jsem si na ni číslo a chtěl jsem ji vytáhnout do úplně jiné společnosti, kde by se trochu uvolnila a cítila bezpečně,“přiznal Penk, který doufal, že zpěvačka přijde na jiné myšlenky.

Snažil se k ní tehdy dostat, ale bylo to nemožné. V cestě mu stál Ivetin ochránce Josef Rychtář. „Řekl mi, že Iveta spí a jméno Penk nezná. Evidentně manažer, jak se patří. Poprosil jsme ho, aby se mi ozvala, ale nestalo se. Vzkaz se k ní pravděpodobně ani nedostal,“ zoufá si zpěvák, který je dodnes šokován způsobem, jakým si Iveta vzala život.

Podle něj byla Iveta velmi inteligentní, muzikální, ale i když působila sebejistě, nikdy si prý nevěřila. Na sebevědomí jí nepřidával ani fakt, že ji její největší láska života Petr Sépeši podváděl s každým, kdo mu přišel pod ruku.  

On jí byl neustále nevěrný. S děvčaty i s chlapci. Říkala, že jednou po koncertě otevřeli dveře šatny a tam stálo nějaké děvče s dítětem v náruči. Tehdy se dozvěděla, že zplodil syna s jinou. Ale všechno mu to odpustila. I když tím strašně trpěla,“ vzpomíná Penk na utrpení své bývalé lásky.