To osudné ráno spolu Iveta Bartošová a Josef Rychtář snídali a popíjeli kávu. Rychtář Ivetě oznámil, že kvůli rvačce s Macurou na jejím koncertě ve Svitavách musí jet vypovídat na policii. Zatímco v rozhovoru pro TopStar Magazín tvrdil, že dům zakódoval z vlastního popudu, aby se v něm Iveta cítila bezpečně, v magazínu Šíp se nechal slyšet, že ho o zakódování alarmu poprosila Iveta.

Přivolání policie

Když se vrátil z policejní stanice, našel na sedačce obraz od Ivety, následně pak dopis na rozloučenou určený pro něj, který ležel na schodech. V tu chvíli mu prý došlo, že je něco špatně a vydal se k vlakové trati. „Tam jsem Ivetku nenašel a vrátil jsem se domů. Měl jsem ale špatné tušení, tak jsem zavolal policii, aby mi s jejím hledáním pomohla,“ přiznal v TopStar magazínu. 

Magazínu Šíp ale tvrdil něco jiného. „Běžel jsem k trati, kde projel vlak. Šel jsem podél kolejí a volal policii. Ta přijela k nám domů, kam jsem se vrátil,“ svěřil se Rychtář.

Dopis na rozloučenou

Jeho výpověď nesedí ani ohledně dopisu na rozloučenou pro Artura. Zpočátku totiž tvrdil, že kromě obrazu a dopisu pro sebe, našel v tu chvíli i dopis pro Artura. Den po smrti Bartošové ovšem přiznal, že dopis pro jejího syna našel už čtyři dny před její smrtí. Proč s tím nic neudělal vysvětlil slovy: „Myslel jsem, že to nemyslí vážně.“

Divné telefonáty před i po smrti Ivety

Další záhadou je, proč Rychtář médiím tvrdí, že Iveta byla před sebevraždou naprosto v pořádku. Blesk.cz ale získal nahrávku z telefonního rozhovoru mezi Rychtářem a Macurou, kteří spolu mluvili to osudné ráno, kdy Iveta zemřela. „V té mluvě nesleduju nějakou poruchu, nicméně vám můžu říct, že půjde na CT, to jsem zařídil,“ slíbil Rychtář Macurovi, který měl o Ivetin život strach. Hodinu na to Iveta skočila pod jedoucí vlak.

Šokující telefonát přijal od Rychtáře také Ivetin exmilenec Domenico Martucci, kterému chtěl Rychtář oznámit, že Ivetu „zabil“ on s jeho matkou, když byla Iveta u nich na zámku v Itálii. Když pak hrabě Josefa upozornil na to, že je nula, Rychtář se rozzuřil. „Na rozdíl od vás jsem dostal Ivetu tam, kam jsem potřeboval,“ vypustil z úst slova, ze kterých mrazí. Jako by to všechno byl Rychtářův dlouhodobý plán.

Video
Video se připravuje ...

Rychtář a Macura na telefonu: Volali si, když Iveta stála na kolejích! redakce Blesk.cz