Policie nedala Rychtářovi šanci vidět tělo Ivety Barotošové po jejím fatálním střetu s jedoucím vlakem. Rychtář si tak alespoň ponechal její relikvii.

„Tady jsem z toho kolejiště sebral...já si myslím, že to bude krev s něčím, čím to posypali, aby ji neutralizovali. Takže to je kousek mé Ivety,“ šokoval vdovec v rozhovoru pro televizi Prima.

Na ukázku vzal Rychtář kámen, který sebral na trati, do ruky a nechal ho kameramana natočit. Detailní záběr pak prozradil, že na kameni ještě visí Ivetin vlas.

Se slzami v očích se vdovec natáhl po obálce, kterou si nadepsal slovy – Džambulka. Trať. neštěstí! Tu pak roztřesenýma rukama rozlepil a podotkl, že v ní má uchovanou Ivetinu zaschlou krev.

Těmito relikviemi Rychtář šokoval nejen své okolí, ale i psycholožku Radanu Štěpánkovou. „Není zas až tak neobvyklé, že si lidé nechávají po zemřelém třeba vlasy nebo prsteny na památku. Ale s tím, že by si někdo schoval po zemřelém zaschlou krev, jsem se ještě nesetkala. To je velmi nestandardní,“ přiznala Blesk.cz psycholožka.

Video
Video se připravuje ...

Tohle jsou kousky mojí Ivety: Rychtář ukázal vlasy a tkáň z kolejí! FTV Prima