Léčitel se zkušenostmi od šamanů z Mexika Jan Saavedra zavzpomínal na Ivetu Bartošovou ve velkém rozhovoru pro Blesk. "Iveta měla bloky z dětství, žádné sebevědomí, to zamindrákovaná dušička, která se dostala do stresu a hned sáhla po alkoholu. Bohužel to dotáhla tak daleko, že se stala až závislou. Byla ale velmi pracovitá a ctižádostivá. Vždycky dokázala vstát z popela jako Fénix," řekl Saavedra Aha!.

S Bartošovou však prý urazil kus cesty. I za cenu toho, že se mu společně s chůvou Goldou podařilo před lety dostat zpěvačku do léčebny v Kroměříži. Iveta prý souhlasila po dlouhém přemlouvání z minuty na minutu a hlavním motivem pro léčení byl malý syn Artur. "Nebyla už závislá na prášcích ani alkoholu, neměla abstinenční příznaky a zase to byla ta krásná Iveta, která má chuť žít. Řekl jsem – tady moje práce končí. Teď je to jen na ní," objasňuje původem fyzioterapeut, proč se jejich kroky loni na podzim rozešly.

Vše o Ivetě v dnešním Nedělním Blesku!
Autor: Blesk

Zpráva o sebevraždě Saavedru hluboce zasáhla. Sám prý však s Ivetou již v pravidelném kontaktu nebyl. Snažil se jí sice v poslední době volat, ale měla prý buď vypnutý telefon, nebo to jednoduše nebrala. Stejně jako po jejím posledním odvysílaném rozhovoru pro VIP zprávy FTV Prima, kdy Saavedrovi bylo jasné, že to jde s Ivetou opět z kopce.

Iveta po stomatologické operaci sotva mluvila, svěřila se však i s tím, že má strach a "ven může chodit jenom s Pepou". "Ta operace úst způsobila, že Iveta se začala rapidně horšit," upozorňuje Saavedra. Ivetě se prý snažil doporučit, ať bere prášky na bolest s rozumem. A doufal, že jí pomůže manžel Rychtář, který se prý dříve dušoval, že se o Ivetu postará. "Velmi mu zazlívám, že přecenil své síly," zlobí se Saavedra v Aha!.

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozhovor Ivety Bartošové: Co vzkázala fanouškům FTV Prima - VIP zprávy

Rychtář však podle něj neposkytl Ivetě nutnou první pomoc. Měl prý Ivetu odvézt na specializované pracoviště... "My všichni léčitelé a lékaři můžeme jen doporučovat, ale to hlavní, tedy donutit k léčbě, musí ten nejbližší," upozorňuje Saavedra. Proč podle Saavedry Iveta sáhla k sebevraždě, když to s ní před časem vypadalo již opět lépe? "Byla ale asi životem tak semletá, že už se světě jen trápila," dodává smutně Saavedra. Sebevraždu v den Rychtářových narozenin pak vidí jasně: "Byl to jasný vzkaz manželovi: Tak a odteď budeš mít každý rok moc hezké narozeniny!“