Rychtářovo chování odsoudil celý showbyznys, Ivetini kamarádi, kolegové, příbuzní i fanoušci. Rodina ve společném prohlášení uvedla, že se pohřbu nezúčastní, pokud bude veřejný a nebude-li ve Frenštátu.

„Příbuzní tragicky zesnulé Ivety Bartošové, syn Artur, matka Svatava a sourozenci Ivana a Lumír, s lítostí oznamují, že manžel zpěvačky Josef Rychtář odmítl jejich přání, aby zakončila turbulentní cestu životem klidným a neokázalým pohřbem ve svém rodišti,“ napsali v pátečním prohlášení.

Rychtář ani poté jako tvrdohlavý mezek neustoupil a ještě v pátek večer pro TV Nova uvedl, že Ivetu na 90 % pohřbí v Říčanech, kde na tamějším hřbitově odpočívá velká část jeho rodiny. Jako zákonitý manžel na to má podle právníků bohužel právo. Nyní se však zdá, že Rychtář začal zpytovat svědomí a pomalu obrací. Podle serveru Super.cz zatím ustoupil z obřadu ve velké síni strašnického krematoria.

Může jít klidně o malou obřadní síň na stejném místě a pouze za účasti rodiny a nejbližších přátel. A urnu přislíbil uložit v Uhříněvsi, ne v Říčanech, ke kterým Ivetu nic nevázalo,“ řekl Supru rodinný přítel.

Rodina Ivety se však vyjádřila jasně. Bude trvat na obřadu a uložení ve Frenštátu pod Radhoštěm, tedy místem, kde se Iveta narodila.

Tělo Ivety Bartošové policie vydá v pondělí poté, co budou dokončeny toxikologické expertízy. Zatím není jasné, kdo ostatky zesnulé zpěvačky dostane.

Video
Video se připravuje ...

Poselství Ladislava Štaidla: Jak Artur prožívá nejhorší chvíle života! David Turek, hudba: freemusicarchive.org (“Don't Close Your Eyes (Instrumental)” (by Josh Woodward))