Rychtářova exmanželka si už nejspíš zoceluje nervy, které bude potřebovat, až se jí Josef Rychtář do domu v Říčanech po pohřbu Ivety Bartošové vrátí. I když už jsou manželé rozvedeni, stále jsou oba majiteli říčanské vily.

Bude muset znovu sdílet jednu střechu nad hlavou s mužem, který ji několik let dělal ze života peklo. Jejich manželství totiž provázely nejen hádky, ale podle rozhodnutí soudu také pěsti a modřiny.

Mlátil ji, vyhrožoval zabitím, podle svědků se měl ohánět i pistolí a jednou Darinu zmlátil tak, že upadla do bezvědomí. Nezapomenutelná zůstane také jejich honička po parku kvůli mobilnímu telefonu, po které ji pak měl opět zmlátit.

Co všechno Rychtář Darině provedl:

Listopad 2011 – soused z Říčan promluvil, že Josef Rychtář vyhrožuje lidem a ohání se pistolí. „Vyhrožuje nám, už mnohokrát. Na spoustu lidí vytáhl zbraň, dokonce i na manželku Darinu,“ přiznal tehdy soused, který ze strachu z Rychtáře nechtěl být identifikován. Jeho slova potvrdila i samotná Darina. „Něco takového jsem doma zaslechla, ale raději bych to vůbec nekomentovala,“ řekla nám v té době.

Březen 2012 - Rychtář navštívil svou manželku v lázních, kde se strhla mezi manželi honička v parku. Darina údajně dostala sérii ran pěstí, po nichž upadla do bezvědomí a nějaký čas byla hospitalizována v nemocnici. „Rozběsnil se, vzal mi mobil. Vyhrožuje, vydírá a slibuje. Přijel na mírovou misi a snažil se mě udobřit fackami. Chytla jsem takovou, že jsem vzala druhou o zem! Hospitalizovali mě. Není mi dobře, mám otřes mozku,“ svěřila se tehdy ubrečená Darina.

Březen 2012 – Manželství Josefa Rychtáře a Dariny Rychtářové bylo rozvedeno. Rychtář od soudu vyhazoval Dariny právničku, které nadával. Od soudu odešel ještě dřív, než padl rozsudek o rozvodu.

Září 2012 – Přesto, že už byli manželé rozvedení, Rychtář se čas od času domů do Říčan vracel. K brutálnímu napadení mělo dojít koncem srpna. „Přišel domů opilý a opět nezvládal svoje emoce,“ řekla Darina kamarádce. „Opět ji zmlátil. A tentokrát extrémně brutálně. Třískal ji pěstmi po celém těle, a dokonce ji škrtil. Darina po útoku skončila v bezvědomí a nakonec i v nemocnici,“ řekla Super.cz kamarádka Dariny.

Březen 2013 – Soud uznal Rychtáře vinným za vulgární urážky na adresu právničky jeho bývalé manželky Dariny. Zároveň se projednávaly jeho výhrůžky exmanželce, že ji zadupe do země nebo zastřelí, když neopustí ČR. Rychtář se musel omluvit a zaplatit právničce Věře Sedloňové 250 tisíc Kč.

Květen 2013 – Rychtář u soudu vyfasoval podmínku na deset měsíců s ročním odkladem a peněžitý trest za brutální napadení exmanželky Dariny Nové, která skončila v nemocnici. Rychtáře usvědčil jeho vlastní syn a policista, který na místě tehdy zasahoval.

Video
Video se připravuje ...

Darina Rychtářová mluvila s Blesk.cz krátce po rozvodovém jednání Jan Jedlička