„Odejdu z baráku v Uhříněvsi jen s autem a vrátím se do domu k exmanželce, který patří jen mně,“ řekl vdovec Josef Rychtář Blesk.cz o vile v Říčanech. Zpráva o Rychtářově chystaném odchodu z Uhříněvsi, kde Iveta Bartošová zemřela po střetu s vlakem na železničním přejezdu, je překvapivá. A to i proto, že s první manželkou Darinou nemá Rychtář rozhodně ideální vztah.

Jejich bouřlivé hádky řešil dokonce soud. Vedle urážek totiž mělo dojít i k domácím násilnostem. Podle Rychtářova dřívějšího tvrzení ho Darina údajně pobodala a hrozila mu sebevraždou skokem ze střechy domu. Rychtář to tvrdil po dubnovém soudním stání... Rozvodové řízení bylo drsné, Rychtář ze sporu odešel s desetiměsíční podmínkou za fyzické napadení Dariny. Jejich manželství bylo ukončeno, k majetkovému vyrovnání ale nedošlo.

Do vily v Říčanech se prý Rychtář chystá stěhovat po pohřbu a vyřízení pozůstalosti. Rychtářovým problémem ale je, že k vlastnictví se vždycky hlásila i samotná Darina. „Je to dědictví a zároveň bezpodílové spoluvlastnictví po vyplacení mého bratra. Majitelé jsme s manželem sice oba, ale rozhodně ne stejným dílem,“ tvrdila během rozvodového řízení.

 

Video
Video se připravuje ...

Psychiatr o Rychtářově truchlení: Snaží se přesvědčit o své nevinně! Tereza Kühnelová, hudba: freemusicarchive.org (“Flutter By Butterfly (Instrumental)” (by Josh Woodward))