Policie a dvě sanitky musely v domě Ivety Bartošové v Uhříněvsi, kde žije také její manžel Josef Rychtář, zasahovat asi dvě hodiny po tragické sebevraždě zpěvačky. „Zasahují z důvodu agresivní psychózy muže,“ řekla Blesk.cz mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

O pár minut později záchranáři naložili zhrouceného Josefa Rychtáře do sanitky a podle informací Blesk.cz ho odvezli do psychiatrické léčebny v Bohnicích.

Na místě je plný policejní anton SPJ, kriminální policie a dvě sanitky. Rychtářův syn Jan, který z Rychtáře a Ivety před několika dny udělal prarodiče, stál před vilou a neustále někomu telefonoval. Do domu chodí i muži v oblecích, nejspíš se jedná o vyšetřovatele a právní zástupce.

Když záchranka s Rychtářem dorazila na centrální příjem psychiatrické léčebny v Bohnicích, manžel zesnulé Bartošové byl zdrcený, sotva chodil. V závěsu za ním dorazil jeho syn Honza, který je mu celý den oporou.

Od Rychtářova psychotického záchvatu uběhly necelé dvě hodiny. Podle reportérů Blesk.cz Rychtář asi v pět hodin odešel z psychiatrické léčebny v doprovodu svého syna. Do Uhříněvsi zpět v slzách přijel asi v půl sedmé večer.

Další podrobnosti zjišťujeme.

Video
Video se připravuje ...

Záchranka odváží Rychtáře do Bohnic David Vaníček


Video
Video se připravuje ...

Rychtář v Bohnicích Martin Hurda