Podle informací Blesk.cz odjel Josef Rychtář dnes ráno z Uhříněvsi do Prahy, aby vypovídal v souvislosti se rvačkou, kterou měl s Ivetiným obdivovatelem Zdeňkem Macurou.

Psychicky zlomená Iveta toho zřejmě využila. Fakt, že sepsala dopis na rozloučenou, který zanechala na předem vybraném místě - u obrazu, který sama namalovala, nasvědčuje tomu, že svůj čin plánovala.

Věděla, jak sebevraždu provést a dobře vybrané měla také místo. Na vlak si počkala v zatáčce u Starého mlýna, tedy v místě, kde ji strojvůdce nemohl do posledního okamžiku zahlédnout. To potvrdili i vyšetřovatelé. "Ke střetu došlo přímo v kolejišti, s největší pravděpodobností osoba čekala, až vlak přijede do její úrovně a pak pod něj skočila," řekla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Význam pro ni měl zřejmě i způsob, jaký si pro svůj odchod ze světa vybrala. Na kolejích totiž zemřel také Petr Sepéši, který byl zpěvaččinou první láskou. I on zemřel dvacátého devátého, i když července.

Dnešní datum však muselo být pro Bartošovou symbolické ještě v další rovině. Sebevraždu spáchala v den, kdy měli oslavovat Rychtářovy narozeniny...

Video
Video se připravuje ...

Policisté odnášejí tělo Ivety Bartošové Petr Soukup