Nové zpracování Zlatovlásky v režii Jana Těšitele má namířeno opravdu vysoko a určitě nebude bavit jen malé diváky. Do filmového dění je totiž zapojeno víc než 50 druhů zvířat, mimo jiné psík Štístko, kterého „hraje“ Parson Russel teriér jménem Boreggo. A co by to za Zlatovlásku bez Petra Štěpánka, kterého původní verze před víc než pěti dekádami vystřelila mezi herecké idoly konce minulého století? I na to se myslelo. Ovšem diváci si jeho působení neužijí v podání Jiříka, který bojuje o srdce zlatovlasé panny, nýbrž v roli krále! 

Je to už 52 let, co jsme točili původní Zlatovlásku a tehdy moji roli krále hrál Ladislav Pešek. Tento scénář je samozřejmě trochu jiný a moc se mi na něm líbí, že počítá s velkým množstvím zvířat, která navíc mluví,“ nalákal na staro-nový děj pětasedmdesátiletý herec, kterého v jeho původní roli vystřídá netradičně úplně nová tvář. Prostor totiž dostane absolvent JAMU a začínající herec Tomáš Weber (24), který si bezkonkurenčně získal srdce realizačního týmu už na castingu.

Na cestu za nalezením Zlatovlásky se nevydá sám. Doprovod mu bude dělat idol dívek a dam Marek Lambora alias Štěpán. „Ta role je barevná, z nejbližšího přítele se stane tak trochu parchant, a to je pro herce vždycky velká výzva,“ vysvětlil s úsměvem Lambora.

Video
Video se připravuje ...

Zlatovlásce je 74! Jorga Kotrbová zvolila život v ústraní Videohub

A o čí srdce se vůbec bude bojovat? Detaily produkce drží zatím pod pokličkou. Mezi jmény, která se však v pohádce objeví, je ale i mladá, talentovaná Jasmina Houf, která se již jednou coby princezna osvědčila v pohádce Princezna na hrášku...

Premiéra Zlatovlásky je naplánována na leden 2025, kdy ji do kin vyšle distribuční společnost Bioscop.

Fotogalerie
48 fotografií