Ona byla nešťastná z krachu manželství s nevěrným Radkem Johnem (69), on nedokázal udržet svou o 14 let starší manželku Vlastu Janečkovou od alkoholu. Zlata Adamovská a Petr Štěpánek se přitom setkali už v počátcích svých hvězdných kariér, zamilovaný pár ztvárnili už v roce 1981 při natáčení pohádky O stříbrném a zlatém vajíčku. „Představte si, že tu pohádku si Petr nepamatuje. Takovouhle kočku dostane pak nakonec do náruče. Skončili jsme spolu u pece,“ smála se Adamovská v pořadu 7 pádů Honzy Dědka

Na vztah jako vystřižený z romantického seriálu si museli ještě mnoho let počkat. Jiskra mezi nimi přeskočila až při natáčení seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, kde hráli partnerský a posléze manželský pár Valšíkových. Dlouho své techtle mechtle ale tajili, Petr nechtěl ublížit své už tehdy těžce nemocné ženě. „Oba jsme tehdy postupně prožívali těžké chvíle v soukromí a možná právě to nás spojilo. Probírali jsme všechno možné,“ popisoval Štěpánek počátek jejich romance. Osud to nakonec zařídil za ně...

 Adamovská se v roce 2010 po letech manželství rozvedla se známým publicistou - poté, co zjistila, že jí téměř deset let tajil nemanželské dítě a v podstatě druhý život po boku jiné ženy, Štěpánkova manželka Janečková zase měla dlouhodobé potíže se svou závislostí. Alkohol v kombinaci s prášky se jí nakonec stal osudným. „Koncem září doma upadla, poranila si hlavu, a záchranka ji musela odvézt do nemocnice,“ prozradil tehdy Blesku blízký kamarád Petra Štěpánka. Herec ji i tam pak chodil pravidelně navštěvovat.

Režisérka nakonec strávila v psychiatrické léčebně v Bohnicích pět měsíců, domů se už ale bohužel nevrátila. Šuškalo se, že její nehoda byla nevydařeným pokusem o sebevraždu, jelikož byl pohádkový Jiřík její životní láskou, a o jeho vzplanutí k nestárnoucí Adamovské, co zazářila například v seriálech Sanitka nebo Hříchy pro pátera Knoxe, moc dobře věděla. A velmi těžce to snášela. Po dlouhém trápení pak 27. února 2012 zemřela, a milencům už nic nebránilo v tom, aby dali na veřejnosti průchod svým vzájemným citům.

Video
Video se připravuje ...

Zlata Adamovská o hraní s manželem: City stranou, jsme profíci! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Už pouhé dva dny po skonu Janečkové, ještě před pohřbem, už Zlata bez jakýchkoliv tajností trávila den i noc na Štěpánkově zahrádce chalupy na Kokořínsku. Známý herec, který byl kdysi ženatý i s Reginou Rázlovou (75), se pak s Adamovskou oženil v roce 2013. Pro oba to tak byla třetí veselka - Adamovská ještě předtím, ač na pouhé čtyři roky, byla chotí publicisty Vadima Petrova (65). Mimochodem, velmi kuriózní byly zásnuby Adamovské a Štěpánka - došlo k nim v poslední den roku 2012, na safari v exotické Keni.

Herečku však tehdy sužovaly zdravotní obtíže, kvůli prudkým změnám teplot měla čtyřicítky. „Chtěla jsem vydržet do půlnoci, když už mám zážitek být v Keni na Silvestra. Petr popíjel a najednou on spadl na zem na kolena. Říkala jsem si, že přebral a že ho v té horečce asi neodnesu,“ popisovala Adamovská. „V tom romanticky vytáhl krabičku, nabídl prsten, a jestli si ho chci vzít. V té horečce jsem řekla 'ano'.“ Od té doby tvoří jeden z nejstabilnějších párů našeho šoubyznysu a i po letech z nich láska jenom sálá.

Fotogalerie
70 fotografií