Reality show Výměna manželek se bude tentokrát částečně odehrávat v zahraničí! Tam totiž osud, či spíše tvůrci tohoto pořadu, zavedou Nikolu (33) z Nového Města pod Smrkem. Tam tato maminka žije ve vlastním domě se zahradou a bazénem. Její partner Mirek (33) pracuje v Liberci ve fabrice a společně vychovávají dvě děti, syna Tadeáše (9) a dceru Elišku (6). Rodinu do Výměny manželek přihlásila Nikola, protože po jedenáct let trvajícím vztahu má pocit, že žijí ve stereotypu. V rodině panuje notně drsný režim a pořádek, protože Nikola dost dbá na úklid. 

Druhá rodina s podstatně volnějším režimem žije v irském hlavní městě Dublinu v bytě 2+kk. Petra (38) pracuje jako instruktorka autoškoly, její partner Michal (44) je řidič z povolání. Jsou spolu osm let a vychovávají společného synka Jakuba (7) a Petru (12), která pochází z Petřina předchozího vztahu. Děti nemluví dokonale česky. Do pořadu rodinu přihlásil tatínek Michal, aby si jeho manželka uvědomila, jaký v něm má „poklad“. „Neváží si mě,“ prozradí. Petra by si zase přála, aby se do úklidu domácnosti zapojil každý člen a aby rodina spolu trávila víc času, a ne aby si každý dělal to, co chce.

Na letišti Nikola zjistí, že letí do Dublinu. Neví, kde to je, ale těší se a doufá, že jede k moři. Nový dům jí zvenku připadá spíše jako hotel než dům na běžné bydlení. Uvnitř domu už tak nadšená není, na společné chodbě je nepořádek a zápach. Samotný byt se jí naštěstí ale líbí. A i když hodnotí, že je tam uklizeno, sama by to udělala lépe. Nikolin první dojem z Michala je dobrý, bála se ho víc, ale přijde jí sympatický. Spíše je překvapená z dětí, které nejsou moc kontaktní. Nelíbí se jí ani to, že jsou velmi vybíravé v jídle. A právě jídlo se, mimo jiné, stane častým zdrojem hádek a svárů.

Nikola také v nové domácnosti pořád uklízí a uklízí, přesně tak, jak je zvyklá. Uznání se však nedočká a vše navíc vyvrcholí tím, že jí Michal řekne, že je zralá na psychiatrii. Místo toho, aby trávila čas s rodinou, tráví ho s hadrem. Výměny názorů mezi dočasnými partnery jsou čím dál ostřejší a často končí slzami a urážkami. Michal navíc Nikolu neustále provokuje, že k ní domů jela mnohem pohodovější žena, která bude jejímu partnerovi vyhovovat jistě mnohem více... takže Nikola žárlí. A do sporu se zapojí i Michalova tchyně – a to velmi razantně.

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Hádka s tchyní TV Nova

Petře se nový dům zvenku také líbí a nadšená je, když zjistí, že v nové domácnosti je na zahradě i bazén. Petra si na první dojem sedla jak s Mirkem, tak s oběma dětmi. Hned druhý den ráno zjišťuje, jak nová rodina funguje, a snaží se uklízet více, než si myslí, že je třeba. Problém nastane, když Petra zapomene uklidit terasu a vše tam zmokne nebo když Tadeáš vylije limonádu na zeď. Petra se ho snaží uklidnit, ale chlapec se bojí, že bude mít u rodičů velký průšvih. A dokonce dojde na slzičky. Petře se ho zželí a navrhne mu, že jeho vinu vezme na sebe...

Jak dopadne česko-irská Výměna manželek, to uvidí diváci na TV Nova ve středu ve 20:20. Anebo už teď na Voyo. Po nějaký čas si ale příznivci téhle reality show odpočinou – na obrazovkách ji příští středu nahradí premiérová řada Utajeného šéfa.

Fotogalerie
28 fotografií