Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Oscaři za scénou aneb co diváci sledující udílení cen neviděli!

/
  • Co se dělo za scénou Oscarů?
    11. března 2024 ● 09:29

    Během předávání filmových Oscarů se za scénou odehrává docela jiná show, kterou diváci doma u televizních obrazovek nemají možnost vidět. Připravte se na to, co kamery nezachytily!

    Ceremoniál začal se zpožděním asi šesti minut oproti programu a ne všichni se stihli dostat včas na svá místa. Mezi posledními, kteří se po sedmé večer místního času usadili, byl režisér Martin Scorsese (81) či hvězdy filmu Barbie Margot Robbieová (33) a Ryan Gosling (43).

  • 1.

    Zmeškaný úvod a trapné postávání stranou

    Britská herečka Carey Mulliganová (38) čas na usazení před začátkem přenosu zmeškala a úvodní monolog moderátora Jimmyho Kimmela (56), stejně jako předávání cen pro nejlepší herečku ve vedlejší roli, strávila postáváním stranou, kde jí dělal společnost manžel Marcus Mumford (37).

  • 2.

    Netrpělivé kamarádky!

    Při první reklamní přestávce se lidé vyřítili ze sedadel, aby našli své přátele. Emma Stoneová (35) tak okamžitě vyrazila za dlouhodobou kamarádkou Jennifer Lawrenceovou (33) a obě se smíchem divoce gestikulovaly, zatímco jejich manželé jen tiše přihlíželi.

    Režisérka Barbie Greta Gerwigová (40) zamířila k Margot Robbieové a Americe Ferreraové (39); všechny měly dobrou náladu poté, co Da’Vine Joy Randolphová (37) získala sošku za nejlepší ženský výkon ve vedlejší roli. A ano, Carey Mulliganová s manželem konečně našli svá sedadla.

  • 3.

    Promeškala výhru!

    Emma Stoneová byla u baru v předsálí se sklenkou šampaňského v ruce, když Chudáčci získali cenu za nejlepší výpravu. Vyjekla, poskočila a zaposlouchala se do proslovu.

     

    Pak se dala do řeči s Florence Pughovou (28), která stála opodál, a povídaly si o šatech, když se Florence Pughová rozesmála a ukázala na monitor, kde stál skoro nahý John Cena (45). „Óoch, to je proto, že vypadá jako Oscar!“ okomentovala vzhled svalnatého herce a profesionálního wrestlera.

     

    O několik vteřin později získali Chudáčci také cenu za nejlepší kostýmy a Emma Stoneová znovu vyjekla. „O všechny přijdu,“ vykřikla. „To není dobré, jdu domů,“ dodala.

  • 4.

    Nejstarší kostýmní výtvarnice

    Gretu Gerwigovou mezitím v hale zastavil člen Akademie filmových umění a věd Eduardo Castro, který s ní chtěl mluvit o důležité drobnosti z filmu Barbie – malé roličce pro legendární kostýmní výtvarnici Ann Rothovou (92). „Chci, abyste věděla, jak moc to pro mě znamená,“ řekl Castro, který je sám návrhářem filmových kostýmů.

     

    Dvaadevadesátiletá Ann Rothová si ve filmu Barbie zahrála ženu na lavičce – a zmíněnou scénu moderátor Jimmy Kimmel napodobil na úvod předávání Oscarů. Během své kariéry získala Ann Rothová dvakrát ceněnou sošku za kostýmy k filmům Anglický pacient a Ma Rainey – matka blues; tehdy se ve věku 89 let stala nejstarší kostýmní výtvarnicí, která dostala Oscara.

     

    Eduardo Castro, který pracoval mimo jiné na seriálu Ošklivka Betty či filmu Moje velká indická svatba, řekl, že Ann Rothovou pokládá za svou učitelku. „Je výjimečná,“ souhlasila Greta Gerwigová. „Říkala mi: ‚Greto, já nevím, jestli to zvládnu. Já to nedokážu! Dejte mi martini‘.“ A Castro se smíchem přitakal, že právě tenhle míchaný nápoj Ann Rothová miluje.

  • 5.

    Záplava „KenErgie

    Zhruba půl hodiny před tím, než Ryan Gosling na několik minut proměnil předávání Oscarů na divoce zábavný koncert, zaplavili předsálí Kenové, kteří se tu rozehřívali před společným vystoupením. S kovbojskými klobouky na hlavě se protahovali, poklusávali kolem a všichni hledali svou kenergii.

  • 6.

    Oppenheimer válcoval

    Letošní ročník předávání Oscarů nakonec opanovalo životopisné drama Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (53), které získalo celkem sedm sošek včetně těch za nejlepší film, režii i herce v hlavní roli. Tým kolem tohoto snímku zůstal na jevišti ještě několik minut poté, co se vypnuly kamery, objímal se a oslavoval všechna svá vítězství. Robert Downey Jr. (58), čerstvý držitel Oscara za nejlepší mužský výkon ve vedlejší roli, držel svou sošku v ruce a vítězně ji zvedal nad hlavu.

    To, že její film vyšel prakticky na prázdno, Gretu Gerwigovou nijak nerozhodilo. Sršela dobrou náladou, pořád ještě roztančená z Goslingova provedení písně I am Just Ken, které označila za „legendární“.

  • 7.

    Galerie

    Video
    Video se připravuje ...

    3281345 .

    Fotogalerie
    101 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy