Honza dříve pracoval na vysokém manažerském postu v gastronomii, ale šílený tlak ho srazil na kolena. „Jel jsem dlouho na hraně nebo přes hranu, než jsem po pár letech úplně vyhasl a vytratila se mi ze života veškerá radost,“ přiznal Honza s tím, že kvůli stresu přibral nad metrák váhy a začal se cpát antidepresivy.

V jednu chvíli si ale řekl stop a hledal něco, co mu pomůže znovu nakopnout život tím správným směrem.

Správná cesta

V tu dobu objevil Wim Hof metodu, spojující správné dýchání, otužování a meditaci. Jakmile ji vyzkoušel, věděl, že to je správná cesta. Zcela se ponořil do studia metody a stal se jejím instruktorem. Vnitřní klid a velkou koncentraci využil i během finále MasterChefa.

„Dal jsem si wimhofovské dýchání. Celou dobu jsem si vizualizoval, jak jsem vyhrál. Soupeře jsem ani moc nevnímal,“ prozradil Blesku Honza.

Video
Video se připravuje ...

Roman Staša: MasterChefa sleduju dál, miluju totiž porotce! Markéta Reinischová

Pyšná dcera

Největším hnacím motorem je pro něj ale dcera Lilli (15). Dospívající slečna bedlivě sledovala tátovu cestu. „Jsem opravdu pyšná, že to zvládl, že si za tím takhle šel. Do soutěže jsem ho přihlásila, ale potom už jel sám bomby,“ řekla Lilli, která je nadanou tanečnicí a zpěvačkou.

To, že je MasterChefem, musel Honza tajit půl roku. Měl tak ale spoustu času, aby rozjel svůj sen – pořídit si z 2,5milionové výhry foodtruck a věnovat se vědomému vaření. Během čtvrtka tak vařil na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze a byl ve svém živlu.

Manželka: Zahrává si s ohněm

Maminkou Lilli je profesionální tanečnice, učitelka tance a také ohnivá žena Nellie. Je tedy jasné, po kom dospívající slečna zdědila talent k umění. Dceru maminka trénuje ve svém studiu. Honza měl při výběru ženy dobrý vkus, Nellie se může pochlubit parádní vysportovanou postavou a společný také mají lehce alternativní styl života.

Fotogalerie
91 fotografií