Herec Kryštof Hádek je spokojeným otcem rodiny se třemi dětmi, ovšem v seriálu Volha hrál proutníka Standu Pekárka a v komedii Lítá v tom zase ztvárnil věčného hledače „té pravé“ Lukáše. Jaké to pro něj je, mít úplně opačnou roli od svého života? „Hraje se mi to dobře, normálně. Je to moje práce,“ usmíval se Hádek. 

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Hádek k sobě bývá kritický. Co si vytkl v komedii Lítá v tom? pdc, bp, Marek

V poslední době si slavný herec všímá, že dává přednost romantickým komediím. „Mám rád, když u toho filmu prostě nemusím nějak hluboce přemýšlet. Už jsem se přistihl, že tohle mě baví i jako diváka. A když mi tahle role byla nabídnutá, tak jsem si přečetl scénář a vlastně se mi to líbilo, že to má trošku na víc než jen na romantickou komedii, že tam je jistý přesah. Kromě toho, že to je vtipný, romantický, což je základní pravidla toho žánru, tak mi to přišlo i chvílemi dojemný a má to takový spád. Prostě mě to bavilo,“ chválil novou komedii s originálním střihem a svižnými dialogy.

V novém snímku totiž Lukáš (Kryštof Hádek) před svojí nemocnou maminkou (Taťjana Medvecká) předstírá, že má těhotnou přítelkyni (Kristína Svarinská). Jeho lež pak nabírá absurdních podob. Na premiéře snímku v Hradci Králové byl Hádek překvapený, jak na film publikum reagovalo. „Smáli se! A dokonce se smáli i na místech, kde bych třeba nečekal, že z toho najednou vylezl nějaký humor. Tak to jsem měl velkou radost,“ neskrýval nadšení Hádek.

Nemuseli se očuchávat

Filmu určitě pomohla i skvělá chemie, kterou mezi sebou Hádek a Svarinská měli. „Hrálo se mi s ní perfektně. My se na lidský rovině máme vlastně rádi jako kamarádi. My jsme se spolu potkali na asi dvou projektech předtím, takže tohle bylo takový, jako když se potkají kamarádi po letech,“ prozradil Kryštof. Díky tomu podle něj opadlo vzájemné očuchávání, kdy se s druhým kolegou ještě neznají a neví, jaký má smysl pro humor a co všechno si můžou dovolit. „Když se lidi znají nebo už spolu hráli, tak tohle opadá a je to dobrý,“ pochvaloval si host Blesk Podcastu.

Ačkoliv patří Kryštof Hádek k nejlepším českým hercům, tak jestliže se pozoruje na plátně nebo v televizi, bývá k sobě kritický. „Vidím, co mohlo být lepší, co se povedlo a co spíš ne,“ a co by si vytkl v nové komedii? „Viděl jsem tam asi nějaké drobnosti, ale vesměs se mi to líbilo. V rámci toho žánru, je ten film, myslím, úplně v pořádku,“ pomlaskl si Hádek.

Proč rád hraje záporáky, jak se dostává do role, a jestli věří v mimozemský život, prozradil Kryštof Hádek v Blesk Podcast:

Fotogalerie
72 fotografií