Seriál Eliška a Damián slibuje nádherné exteriéry, dobové kostýmy i skvělé herecké obsazení. Zaručuje milostný příběh, humor i lehkou záhadu. Diváci budou mít možnost sledovat velkou lásku, která překonává staletí.

V tomto seriálu navíc budou diváci svědky tajuplného cestování časem. Hlavní postava Eliška, kterou hraje Emma Smetana, žije v současnosti, ale Damián, jehož ztvárnil Robert Urban, pochází z roku 1758. Díky elixíru začne Damián cestovat časem a čím dál tím častěji se setkávat s Eliškou. Mezi oběma postupně vzniknou sympatie.

 Herec Robert Urban si po celou dobu natáčení vyzkoušel různé dobové kostýmy a zjistil, že ne vždy se jednalo o příjemné zážitky. „Nejvíc nepříjemnou součástí kostýmu jsou bezpochyby boty. Ale ten kostým, to není žádná levná věc. Moje postava sice ráda nosí cetky, ale třeba ten řetěz ze zlata stál 600 000 korun a stejně tak stála i ta paruka,“ prozradil Urban.

I herečka Emma Smetana bude mít v prvním díle menší problém s kostýmem. Při rvačce s místním agresorem totiž skončí jen v podprsence. Seriál tak zcela jistě potěší i pánské publikum. 

Další herečkou, která se v seriálu objeví, je Anežka Rusevová. Její postava se jmenuje Frederika a je pruskou princeznou, kterou si má vzít Damián. Její postavení je dosti významné na to, aby mohl sňatek s Damiánem vytvořit silné spojenectví. Zná tedy svou cenu a není hloupá, ale není ani nejkrásnější. Herečka Anežka Rusevová musela pro roli dosti změnit svoji image, hlavně tedy co se paruky týče, a dále i vycpaných šatů.

Já se těším na určitou proměnu, kterou ta postava projde, a baví mě, že je to historická postava a že mohu pracovat s jinými dobovými konvencemi, než co jsem doposud hrála. Jsem tedy i překvapená, jelikož jsem si nemyslela, že bych ještě někdy mohla hrát princeznu,“ říká herečka.

Seriál Eliška a Damián můžete sledovat už v sobotu od 20.15 na Primě.

Video
Video se připravuje ...

Robert Urban coby Damián v dobovém kostýmu. FTV Prima