Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Další osudy z Volhy: Standa Pekárek si vzal synovu „milenku“!

/
  • Standa Pekárek se oženil.
    Aktualizováno - 11. května 2023 ● 09:58
    10. května 2023 ● 14:59

    „Třesu, voe,“ říká řidič Československé televize Standa Pekárek v podání Kryštofa Hádka (41) pokaždé, když si s někým podává ruku. Seriál Volha minulou neděli skončil v časech sametové revoluce a jenom posledních pár minut jsme mohli vidět, co se dělo ještě po roce 1989. Co bylo s hrdiny dál? Nedělní Blesk to ví!

    V knize Volha autora Karla Hynieho, která je předlohou seriálu, totiž příběh řidiče Standy Pekárka, který před revolucí spolupracoval s StB pod krycím jménem Volha, pokračuje. A jak by řekl Pekárek: „Je to pecka, voe.“

  • 1.

    Manželka

    Poslední kapitola v knize se jmenuje Chcete mě? a začíná v roce 1990 docela zostra. Standa Pekárek se potřetí žení. To by nebylo nic tak překvapivého, ale šokující je, koho si bere.

    Jeho novou ženou je Zdena. Ta mladší z dvojice dam, které sbalil na diskotéce, když je chtěl dohodit svému synovi Standovi v podání Michala Pazderky (22), aby ho zbavily panictví. Jenže jeho syn se z jejich náručí vytrhl a přiznal se, že je gay.

    Aby táta Standa ukázal, že Pekárci jsou kanci, rozhodl se zastoupit svého potomka a užil si s oběma „rachejtlemi“, jak je sám nazýval. Orgasmický ohňostroj se mu tehdy natolik zalíbil, že si na mladší slečnu, která se jmenovala Zdenka, vzal telefonní číslo a od té doby se pravidelně scházeli.

    Marcela Holubcová (53) jako Zdena, budoucí třetí manželka Standy Pekárka
    Autor: archiv ČT

  • 2.

    Těhotenství

    Ukázalo se, že si minimálně v posteli skvěle rozumí, a tak se vídali do té doby, než vyšlo najevo, že má Zdena, řečeno Pekárkovými slovy, „naštěkanou boudu“. Tedy že je těhotná. Narodil se jim syn, a když přemýšleli, jaké mu dají jméno, bylo jasno. Bude to Karel, po Gottovi.

    Roman Vojtek jako Karel Gott není skoro vidět.
    Autor: ČT

  • 3.

    Prezident

    Samozřejmě při první příležitosti, když se Standa Pekárek potkal s Karlem Gottem na Kavčích horách, mu řekl, jak a po kom se jeho další syn jmenuje. Gott mu jen slušně odpověděl, že je to fajn. Daleko vděčnější mu byla jiná osobnost.

    Když byl Pekárek v produkční místnosti, odkud se chystalo vysílání Občanského fóra, otevřely se dveře a v nich se objevil chlápek a zařval: „Prosím vás, kde je tady záchod… ale rychle…“ Pekárek si všiml, že pán nevypadá, že se mu chce močit. „Najednou do dveří nakoukl takový malý zrzavý chlápek a na něm bylo vidět, že ten hajzl zatraceně potřebuje. Držel se oběma rukama za pytel a byl slušně zpocenej,“ říká v knize Pekárek.

    A jak ho zaostřil, tak zjistil, že to je Václav Havel, který byl už 14 dnů prezidentem. A tak ho hned zdraví: „Dobrý den, voe, pojďte… já vás zavedu, vo… pane prezidente.“ A šli k záchodům. Před dveřmi je muž z ochranky zarazil, vešel dovnitř, aby zjistil, zda jsou toalety bezpečné, a pak, když prezidenta po půlminutě pustili dovnitř, ozval se úplný vodotrysk a známý hlas řekl: „To je nádhera… že.“

    Standa »Třesu« Pekárek
    Autor: D. Kundrát, ČT

  • 4.

    Truhlář

    Pak Pekárek začal jezdit se Slávou Vackem, ale dříve vozil režiséra Truhláře, kterého hrál Bohumil Klepl (65). Ten učil na FAMU dokumentární film, a když studenti rozhodovali, který profesor tam zůstane a který půjde pryč, tak Truhláře poslali do penze.

    Pro televizi ještě točil nějaké dokumenty, ale už s ním nebyla taková sranda. Vtipná historka je ta, když se účastnil pohřbu produkčního Pepy Horáčka, kterého ztvárnil Tomáš Jeřábek (48). V jednu chvíli utichly varhany. Bylo ticho. V ten moment Truhlářovy hodinky začaly hrát Rolničky a on zařval: „Do prdele!“

    Zemřel i bývalý garážmistr Míra Vyhnálek, kterého hrál Jiří Lábus (73). Lehké to neměl ani redaktor Václav Zajíček s tváří Lukáše Příkazkého (38). Vyhodili ho od publicistů. Poté chvíli dělal asistenta amerického prodavače. Ten provolával: „Naše prostředky neškodí lidskému zdraví… Pane asistente!“ Jak zavolal asistenta, tak se tam objevil Vašek Zajíček, vyhrnul si rukáv, Američan namočil štětec ve flaštičce s nějakým chemickým „sajrajtem“ a pomazal mu s ním kůži. Zajíček se pak dostal do soukromé televize. Tak to je popsáno v knize. V seriálu však dostal na starost rozprodej vozového parku.

    Lukáš Příkazký jako upjatý redaktor Zajíček, který měl na zahraničních cestách dohlížet na to, aby tam nikdo nezůstal.
    Autor: archiv ČT

  • 5.

    Šerif

    Pekárek se v budově televize jednou bavil se sekretářkou, a když se otevřely dveře, objevil se ve fialovém saku exestébák Labský, kterého v seriálu zosobnil Jiří Dvořák (56). „Už jsem začal otvírat pusu, abych ho pozdravil, ale on zavrtěl hlavou, že by bylo lepší držet hubu,“ říká v knize Pekárek.

    Tak počkal, až zajde, a pak se zeptal Hanky: „Hele, voe, kdo to byl, ten fialovej?“ A ona řekla: „To je přece pan Lněnička, šéf černých šerifů, co nás tady teď hlídají. Tedy on je vlastně majitel celé té agentury.“

    Když se pak s ním později Pekárek potkal o samotě, tak se ptal: „Hele, voe, jak ses k tomu dostal?“ A Labský odpověděl: „Tak to víš, z Bartolomějský nás vylili, tak jsem dal pár kluků do kupy a docela nám to šlape.“

     

    Kryštof Hádek v pětidílné minisérii Volha, která se odehrává od roku 1971 až do roku 1990.
    Autor: ČSFD

  • 6.

    Odstupné

    Když Pekárek zjistil, že řidičů už není potřeba, tak mu skoro po třiceti letech ukončili poměr z důvodů reorganizace a dostal odstupné šest měsíčních platů. S poslední výplatou bral přes sto tisíc čistého a s Kájou a Zdenou si udělali dovolenou. Pak už Kája musel do školy, tak se z dovolené vrátili. A jak se dařilo jeho ostatním dětem? 

    Malý Staník vyrostl do 190 cm. Začal pracovat s počítači a docela mu to vynášelo. Dcery Iveta a Bára, které hrály Anja Dorůžková a Lilian Špoulová, měly podle Pekárka kliku, že měly maminku bývalou manekýnu, a tak z nich vyrostly kočky. Zároveň to nebyly žádné dávajky.

    Ivetka to zkoušela jako modelka, ale pak začala dělat v reklamě a v televizi jako moderátorka. Bára byla dobrá na jazyky, ovládala angličtinu, němčinu, italštinu a uchytila se jako asistentka šéfa západní firmy. To Pekárek, když nemohl najít práci, šel za Labským, jestli by ho nevzal k ochrance televize. Vyfasoval uniformu a stal se hlídačem na vrátnici. Jeho poslední věta v knize zní: „Platěj mě za to, abych hlídal podnik, kterej mi už může bejt úplně ukradenej.“

    Video
    Video se připravuje ...

    Kulový Blesk: Seriál Volha je veřejnoprávní ojetina. Všechny ženy jsou v něm »dávačky«. pdc, klb, Marek

    Fotogalerie
    69 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 3

Tomasj: a z toho estébáckého důstojníka se stal pekárkův zaměstnavatel , ale z jiného estébáka je dnes generál PČR ředitel krajské policie. PČR=StB+SNB

(11. 05. 2023 11:05)

verka1: Kanec Pekárek a zplodil kluk, holka, holka, kluk 😁
Žije ještě Pekárek se svojí už třetí manželkou? Jako hlídač i v noci to musí mít milenek.

(10. 05. 2023 17:36)

Kristýna Fla: A dnes má zrovna 3. manželka v podání Marcely Holubcové narozeniny - 54. Redaktor tedy článek psal včera

(10. 05. 2023 16:26)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy