První díl nového seriálu z prostředí prvního pražského obchodního domu si hned na úvod získal 1,069 milionu diváků. Těm se ve Zlaté labuti představily známé seriálové herečky Marta Dancingerová coby zlodějka, idealistka Beáta Kaňoková nebo intrikářka Kristýna Ryška. Ta hned v úvodu rozmetala štěstí svého bratra, majitele obchodního domu Adama Vaculu, když se na její popud rozpadlo jeho zasnoubení a snoubenka i celou rodinou utekli ze země kvůli židovskému původu.

A podle ohlasů se zdá, že divákům se premiérový díl velmi líbil. „Moc krásný první díl a budeme se dívat i nadále a bylo i super, že to bylo bez reklam,“ psala divačka Alena. „Jsem nadšená, okouzlená a děkuju, že to bylo bez reklam, za mě díky a těším se na další díl,“ psala další sledující Šárka.

Pár diváků ale seriál zkritizovalo. „Docela si mi to líbí, ale jedné věci nerozumím. Tvůrci si dali záležet na dobových kulisách, kostýmech, účesech, historických souvislostech i kontextu, tak, aby seriál odrážel tehdejší dobu. Dialogy ale napsali dnešní hovorovou češtinou. První díl začíná rokem 1939, což je rok, kdy vznikly třeba filmy Eva tropí hlouposti, Kristian nebo Cesta do hlubin študákovy duše. Ten jazyk, výrazy, dikce, gesta i některé chování jsou na tu dobu úplně mimo. A také hudba, tanec, to šlápli hodně vedle,“ napsala divačka Veronika Goetzová.

A jiní s ní souhlasí. „Je to seriál z roku 1939. Stačí se podívat na filmy z té doby. Mluva, hudba, tanec, kostýmy. Jasně, nikdy to nepůjde udělat 100% dobově, ale tady se to moc nepovedlo. Ale zas tak špatný to nebylo, tak uvidíme dál,“ vyjádřila se Soňa. Někteří nedočkavci si už pustili druhý díl na Voyo, ale všichni jsou zvědaví, jak se seriál bude dál vyvíjet.

Video
Video se připravuje ...

Nový původní výpravný romantický seriál Zlatá labuť: Podívejte se na trailer! TV Nova

Fotogalerie
40 fotografií