Oceňovaná filmařka, která získala cenu na festivalu v Cannes a Montrealu za svou celovečerní prvotinu Čas sluhů, si po saudkovské biografi Fotograf a adaptaci předlohy Philipa Rotha Pražské orgie zvolila něco méně kontroverzního: Vánoce. Takzvané svátky klidu a míru jsou podle ní velmi komerční a lidé během nich mnohdy opomíjejí to nejdůležitější: dobré vztahy s blízkými. „A druhá věc je ta, že proklamace o  štěstí a o lásce, jak se o tom hodně mluví, může působit devastujícím způsobem na lidi, kteří třeba nejsou v tom období šťastní nebo nemají rodinu. Chtěla jsem nenásilnou formou přiblížit tento svět, a proto je to komedie."

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Kulový Blesk: Pavlásková o posledním filmu Bohdalové. Chtěla jí přivést slavného herce z Francie pdc, klb, Jedlička, Marek, Chebotareva

Diváci nemají čekat přeslazenou romantickou komedii, protože podle režisérky není život čistě romantický. „Chtěla jsem, aby Vánoční přání bylo pravdivé v tom smyslu, že ukážeme širokou škálu různých přístupu a emocí k Vánocům. Postavu, kterou hraje Olda Kaiser, mě upřímně velmi baví v tom, že on zpočátku působí jako destruktivní živel. Narušitel štěstí a zároveň pokušitel blízkých, s nimiž přijde do styku,“ popisuje jednu z postav, která přese všechno přináší ostatním účastníkům pomoc a katarzi.

Oldřich Kaiser se opětovně ve filmu sešel s Jiřím Lábusem a společně improvizovali, což jim režisérka ráda umožnila. „Když si improvizoval Olda, tak jsem mu nechala volné pole působnosti, aby přidal,“ usmívala se ve vidcastu autorka. Jeho parťák Jiří Lábus se nenechal zahanbit a podle scénáře improvizoval. Když zrovna slavná dvojka netočila, vtipkovala spolu s ostatními na place. „Jakmile ale byla klapka, Kaiser s Lábusem šli zpátky do svých postav a naprosto přesně drželi linku svých postav,“ chválila Pavlásková. Pro Jiřinu Bodalovou sehnala ještě mnohem slavnějšího herce, který díky Vánočnímu příběhu chtěl udělat výjimku!