James Cameron (68), autor snímků jako Predátor (1985), Vetřelci (1986), Titanic (1997) nebo ikonického sci-fi filmu Avatar (2009) si očividně s nikým nebere servítky.

Ačkoliv je autor velmi zaneprázdněný natáčením pokračování filmu Avatar, tak si našel čas připojit se do klubu odpůrců tvorby filmů se značkou Marvel či DC. Svět superhrdinů jako jsou Spiderman, Black Widow, Thor, Kapitánka Marvel, Batman a jiní, se mu příčí.

Členem této symbolické skupiny  »haterů« je v současné době  i Martin Scorcese (Vlk z Wallstreet (2013), Prokletý ostrov (2010), Gangy New Yorku (2002)) či Francisco Ford Coppola (Kmotr (1972)). 

"Když se dívám na tyto velké, velkolepé filmy - dívám se na vás, Marvel a DC - nezáleží na tom, jak staré jsou postavy, všechny se chovají, jako by byly na vysoké škole," řekl.

"Mají vztahy, ale ve skutečnosti nemají. Nikdy nepověsí ostruhy na hřebík kvůli svým dětem. Věci, které nás skutečně uzemňují a dávají nám sílu, lásku a smysl? Tyhle postavy to nezažívají a myslím, že takhle se filmy dělat nemají."

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Pattinson je ubrečený Bruce Wayne. Nový Batman se vrátil k temné detektivce Jiří Marek

Je otázkou, jestli kvalitní žánrové filmy založené na brutální akci ale vůbec potřebují mít vyzrálejší postavy, které nevypadají, jako by je napsal autor ochotnického divadelního kroužku.

Názor Jamese Camerona podle všeho ale zůstává neměnný.

Fotogalerie
23 fotografií