Zatímco v prvním díle bojovala s časovou smyčkou princezna Ellena v podání slovenské herečky Natálie Germáni (29), ve dvojce dostane hlavní prostor její největší kamarádka, alchymistka Amélie neboli Eliška Křenková (32).

Ta si dokonce střihne dvojroli! Po celý film bude její postavu doprovázet minulé »já«. „Minulá Amélie ukazuje té současné zrcadlo, jak moc se vzdaluje sama sobě. Její příběh bude o dilematu dospívající dívky, která se musí vypořádat s nabytou mocí,“ vysvětlil Petr Kubík. Právě na Amélii tentokrát bude záviset osud království.

Druhá Princezna zakletá v čase bude mít hvězdnější sestavu než první díl. Ze starých známých tváří nebude chybět princ Marek Lambora (27). Mezi posily filmu patří Karel Dobrý (53), Petra Nesvačilová (36) a také novopečený ženáč a nastávající táta Vojta Kotek (34).

Jeho postava bude podle slov režiséra tou »hlavní vedlejší«, má být oporou alchymistky Amélie. „Půjde o příběh naděje, lásky, dobrodružství, alchymie, kouzel a samozřejmě neodmyslitelného souboje dobra se zlem,“ říká Kubík. Princezna zakletá v čase 2 se má objevit v kinech 22. listopadu 2022.

Kromě Hukvald se dějištěm filmu staly i hrady Točník, Bouzov či zámek Sobotí. Tvůrci dostali příležitost točit ve stálé venkovní lokaci za barrandovskými ateliéry postavené za 120 milionů korun. Točil se tu například seriál Nightfall. „Měli jsme možnost tam natáčet dva týdny a je to poznat. Myslím, že díky tomu pohádka nevypadá příliš česky,“ podotkl režisér Petr Kubík.

Jakmile tvůrci zjistili, že žánr pohádkové fantasy zabírá i na nejmenší diváky, nebáli se v pokračování popustit uzdu fantazii ještě víc. „První díl byla pohádka s prvky fantasy, druhý je fantasy s prvky pohádky,“ usmál se Kubík. Ten prozradil, že velkolepost filmu stvrdí třeba výprava do alchymistického města Ayra či dosud nevídaná davová scéna. „Těšte se na závěrečnou půl hodiny trvající šermířskou bitvu,“ uzavřel režisér.

Voxel: A teď budu páskovat

Na Hukvaldech se natáčení zúčastnil i známý písničkář Václav Lebeda (30) vystupující pod uměleckým jménem Voxel. Rodák z nedaleké Čeladné v pohádce vystupuje jako jeden z alchymistů.

„A to v minulosti nebyli jen mágové, ale také parfuméři. A jelikož je tvorba vůní mým druhým povoláním, tenhle kruh se krásně uzavřel!“ pochvaloval si trefnost svěřené úlohy.

„Už se moc těším, až budu před dětmi machrovat, že tatínek je v pohádce!“ zubil se otec synů Vaška (7) a Jozuy (4), než si uvědomil, že všechno může být ještě jinak: „Pokud mě tedy režisér nekompromisně nevystřihne...“

Video
Video se připravuje ...

Česká fantasy pohádka Princezna zakletá v čase v ukázce Bohemia Motion Pictures

Fotogalerie
33 fotografií