V poslední odvysílané epizodě Výměny manželek se příznivci této sociální sondy podívali do vesnice Tisá, kde žije Lucie (39), Michal (41), Dan (16) a Pepa (3), a do Jirkova, kde se poznali s Irenou (30), Michalem (32), Tomášem (8) a Míšou (10 měsíců). A právě v Jirkově zažívala dočasná maminka dost nepříjemné chvíle. Nejenom, že jí vadila všudypřítomná špína, byť - alespoň podle manuálu - se prý v téhle domácnosti uklízelo 3x denně, ale i způsob výchovy malého Míši. Dočasný tatínek Michal po Lucii například chtěl, aby jídlo chlapečkovi předžvýkávala!

Když mu Lucie nabídla, že jídlo dítku namixuje, odmítl. „My jsme proti, chceme, aby kousal. Ale... to je jedno, já si ho nakrmím sám, já s tím problém nemám,“ rozhodne se nakonec Michal a jídlo vyplivnuté na lžíci dával chlapečkovi do úst on. A to se tak nějak stalo jeho heslem na všech 10 soutěžních dní - všechno si dělal sám a po svém. Cokoliv mu Lucie navrhla, i v rámci změny režimu, byl proti. Místo tabletu před spaním přečíst dítěti pohádku? Ani náhodou. „Uspávám ho já, takže si to budu dělat podle sebe, jak to mám rád já,“ odsekl Lucii.

VIDEO: Lucie z Výměny manželek je v šoku z nepořádku a nebezpečné elektriky!

Video
Video se připravuje ...

Lucie z Výměny manželek je v šoku z nepořádku a nebezpečné elektriky! TV Nova

Dokonce nechtěl ani kupovat synkovi kvalitní stravu. „V životě bych to nekoupil, za tu cenu, to je deset piv,“ stěžoval si v obchodě nabízejícím ovoce a zeleninu. Radši mu dal salám. „Vychovávám ho já a ne nikdo jinej,“ opakoval často. „Nikdo mi nebude vybírat, co bude jíst můj kluk. Já jsem dospělej člověk, nikdo mi nebude říkat, jak to mám dělat. Uvědomuju si všechny rizika. Každej máme svoji hlavu.“ Lucie nakonec kapitulovala, panovačnému Michalovi vyčítala nakonec jenom to, že nevěnuje tolik lásky a péče i malému Tomáškovi, který pochází z Irenina předchozího vztahu.

Michal měl jasno. Výměna mi nic nedala, akorát mi vzala energii,“ prozradil. Alespoň si ale prý uvědomil, co všechno pro něj a pro celou rodinu Irena dělá - a to i přesto, že v jejich bytě úklid vidět třeba pro nedodělané podlahy moc není. „Pro mě byt není všechno, pro mě je všechno rodina,“ souhlasila s ním mezi osmi očima Irena, podle níž je Michal naprosto dokonalý. „Lásko, já ti budu pomáhat, a až přijdeš z práce, vezmu si malýho Míšu, abys mohla odpočívat,“ dušoval se Michal. Irena si pak po návratu domů libovala, že má skvělou rodinu. Snad jim tohle nadšení vydrží co nejdéle...

Fotogalerie
27 fotografií