V druhé polovině letošního roku nás čeká české předsednictví v Radě Evropské unie a naše zpravodajství, které je nejsledovanější v zemi, chce být samozřejmě velmi intenzivně u toho. Tento post je to pro nás dlouho plánovaným klíčovým krokem, kterým znovu upevníme svoji pozici,“ vysvětluje Kamil Houska, ředitel sekce zpravodajství a publicistiky TV Nova.

Háta Sassmannová nebude připravovat reportáže a dělat rozhovory pouze přímo z Bruselu, ale bude se vydávat na všechny důležité události v okolních zemích, a to včetně Velké Británie a Francie. A v případě potřeby bude k dispozici i kolegům z dalších zemí v rámci CME.

Háta Sassmannová vystudovala mediální komunikaci na Metropolitní univerzitě v Praze a před nástupem na Novu pracovala na nejrůznějších pozicích v TV Seznam a Seznam Zprávách. Na Nově je od roku 2018, začínala v zahraniční redakci, nyní je členkou domácí redakce a zaměřuje se na domácí politiku. Diváci si ji také pamatují jako jednu z tváří loňského předvolebního vysílání.

Je to obrovská výzva, ke které mám veliký respekt. Vzhledem k tomu, že v Bruselu doposud redakce nebyla, bude to nový začátek se vším všudy. Nova ale dělá všechno proto, abychom to zvládli,“ dodává Háta Sassmannová, která před odjezdem prochází řadou kurzů a školení.

Fotogalerie
19 fotografií