„Nápad natočit film o prezidentce vznikl už v roce 2016, když jsem dotočil Pohádky pro Emu. Chtěli jsme nabídnout pohled za fasádu politických funkcí a profesních rolí. Snažili jsme se vytvořit postavu, která by mohla lidi inspirovat a připomenout nám, že milovat a být milován je něco, co potřebuje opravdu každý z nás,“ uvedl scenárista a režisér Rudolf Havlík (45). A o tom právě jeho nový snímek bude.

Kateřina Čechová, historicky první česká prezidentka, je sice zahlcená prací, přesto však touží po odpočinku bez pozornosti celé republiky. Jednoho dne se odhodlá k riskantnímu kousku a s parukou na hlavě se potají vytratí z Hradu. Seznámí se se sochařem Petrem, jenž nemá sebemenší ponětí, kdo okouzlující žena, do které se zamiloval, ve skutečnosti je. Situace se však brzo vymkne kontrole…

Obsazení Anny Geislerové do hlavní role byla podle Havlíka jasná volba. „Nikdy jsem nepřemýšlel o nikom jiném. Chtěli jsme spolu zase pracovat a Anin talent, esprit a šarm jsou pro tuto roli jako stvořené,“ sdělil. Stejně jako v Pohádkách pro Emu, které byly pro diváky skutečným filmovým pohlazením, i v Prezidentce potká Geislerová muže svého života v podání Ondřeje Vetchého (59).

Postavu prezidentky definuje nejen její práce a poslání, ale také vztah s již dospělou dcerou a náhodné setkání, které jí změní život. „Pro mě bylo strašně důležité vědět, že Kateřina, moje postava, bytostně cítí potřebu něco měnit a pomáhat,“ vysvětlila Geislerová, která sice hraje samotnou hlavu našeho státu, co řídí osud celé své země, ve skutečnosti má však rusovlasá herečka pouze základní vzdělání. Po absolvování povinné školní docházky dostala tehdy přednost její modelingová kariéra.

VIDEO: Aňa Geislerová jako Prezidentka v novém romantickém filmu Rudolfa Havlíka

Video
Video se připravuje ...

Aňa Geislerová jako Prezidentka v novém romantickém filmu Rudolfa Havlíka Bioscop

Na snímek v našich kinech si ovšem ještě chvíli počkáme. Po letním natáčení se totiž nyní dokončují scény na Kampě, na Střeleckém ostrově, na Karlově mostě nebo u Pražského hradu. Pokud tvůrci s ohledem na vývoj pandemie uskuteční produkční plány, snímek uvedou tuzemská kina od 23. června.

Vedle hlavní partnerské dvojice se ve filmu Prezidentka můžete těšit například na Veroniku Khek Kubařovou (34), Oskara Hese (23), slovenského fešáka, co zazářil ve snímku Šarlatán, Juraje Loje (37), Jiřího Langmajera (55) nebo Vandu Chaloupkovou (30). Není však pochyb, že diváky čeká velký filmový zážitek – režisér Havlík je totiž podepsán pod úspěšnými snímky Zejtra napořád, Po čem muži touží či Bábovky. Vážnější téma si zvolil v dramatu Minuta věčnosti.

Fotogalerie
64 fotografií