„Věříme, že posun nabídne lepší možnost uspořádat tuto kulturní akci tak, aby svým rozsahem byla co nejbližší podobě, na jakou jsou naši diváci a návštěvníci zvyklí. Jsme v pravidelném kontaktu s ministerstvem kultury a s předními odborníky, např. vládním zmocněncem Vladimírem Dzurillou nebo epidemiologem Petrem Smejkalem, konzultujeme praktické kroky, aby byla zajištěna maximální bezpečnost hostů a návštěvníků festivalu. V jednání je partnerská spolupráce s odbornou firmou, která by zajistila testování návštěvníků. Jsou připraveny různé organizační scénáře, tak aby festival dodržel všechna aktuálně platná nařízení vlády,“ oznámili organizátoři na úterní tiskové konferenci.

Jak již bylo oznámeno, díky vstupu strategického investora skupiny Rockaway Capital získal karlovarský festival stabilitu a zároveň nové možnosti rozvoje.

„Pro festival se tím otevírá příležitost rozšířit stávající aktivity, jako je například distribuční label KVIFF Distribution a nově realizovat projekty, o nichž jsme dlouhodobě uvažovali,“ říká prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška.

Kromě tradičních festivalových aktivit se chtějí organizátoři MFF KV zaměřit na budování platformy KVIFF.TV, která bude nabízet během festivalu vlastní exkluzivní informačně-publicistický obsah a postupně také celoročně přinášet artový program. Ambicí je během několika let vybudovat prostor pro laické publikum i filmové profesionály, který nabídne všestranné informace a orientaci v oblasti filmové tvorby.

První aktivitou prezentovanou na platformě KVIFF.TV bude 16. ročník Pragueshorts Film Festivalu, který je naplánován na 2.–27. června 2021. Festival, který je tradiční sesterskou akcí MFF KV, proběhne letos kombinovanou formou a představí to nejzajímavější z nejnovější světové produkce krátkometrážní tvorby. Detaily o letošním ročníku budou zveřejněny v nejbližší době.

Je v plánu posílit stávající distribuční aktivity v rámci labelu KVIFF Distribution dalším působením v oblasti distribuce a také do budoucna vyvíjet projekty a programy s cílem poskytnout mladým a talentovaným tvůrcům zázemí pro jejich filmařský růst.

VIDEO: První Bartoškův rozhovor ve Varech: Neuvěříte, kam poslal po večeři Mooreovou!

Video
Video se připravuje ...

První Bartoškův rozhovor ve Varech: Neuvěříte, kam poslal po večeři Mooreovou! Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
9 fotografií