O tom, že by Bábovky převedli na filmové plátno, se spisovatelka začala s režisérem Rudolfem Havlíkem (44) bavit už pár měsíců po vydání knihy. „Vůbec jsem netušila, jaký bude mít úspěch,“ tvrdí Třeštíková, která prodala neuvěřitelných 160 tisíc výtisků. A protože se prodává od nějakých 220 kaček výš, vydělala už knížka nejméně 35 milionů. A z toho pak samotné autorce jistě šlo nejmíň 15 procent, což dělá krásných pět a čtvrt milionu!

Poměrně složité bylo ale rozhodování, komu ve vztahové komedii svěří klíčové postavy. „Každý jsme měli svou představu o tom, kdo by to měl hrát. Až postupně jsme se začali shodovat,“ přiznává režisér.

Některé herce se nakonec rozhodli »vyndat ze škatulek« a obsadit je do rolí, ve kterých by je čekal málokdo. Éterická Jana Plodková (39) si tak střihla roli přihlouplé prostitutky, která je každou chvilku ve svůdném prádle. Okatý principál Cirku La Putyka Rosťa Novák ml. (40) představuje nevěrníka, který podvádí svou po miminku bažící ženu Báru Polákovou (36) s Kristýnou Podzimkovou (35) z Ulice. Sveřepý Jiří Langmajer se zhostil role unaveného fotříka od rodiny, který si doma v posteli čte Blesk a v práci svádí pro změnu vdanou Polákovou. O lechtivé scény tak ve filmu, stejně jako v životě, není nouze.

Konečně – už od čtvrtka se o tom můžete přesvědčit v českých kinech sami! „Většinu těch lidí znám, pracovali jsme spolu, takže to pro mě nebylo složitý. Prostě jsem jim zavolal a zeptal se jich, jestli chtějí točit něco hezkého – a oni do toho šli,“ řekl Blesku režisér Havlík, který natočil takové divácké hity, jako např. Pohádky pro Emu či Po čem muži touží. Poslední film točil právě podle předlohy Třeštíkové a byl z toho kasaštych – skoro 560 tisíc českých a přes 91 tisíc slovenských diváků utratilo na vstupném kolem 95 milionů korun.

VIDEO: Bábovky jdou do kin: Zasmějte se u nepovedených záběrů!

Video
Video se připravuje ...

Bábovky jdou do kin: Zasmějte se u nepovedených záběrů! Cinemart

Bábovky na příběhu několika hrdinů a hrdinek mapují současné partnerské i rodinné vztahy, ukazují zábavné a trefné situace z každodenního života, které zná každý z nás. „Loni by film za normálních okolností mohl udělat milionovou návštěvnost, teď nikdo nedokáže předvídat. Ale kinaři mají o Bábovky i teď velký zájem,” prozradil Blesku producent Petr Erben, který do kampaně vložil už spoustu peněz. Dva dny se dokonce filmovalo i v Thajsku! A teď má strach, aby diváci na Bábovky přes jejich kvalitu chodili. Realita je totiž taková, že v koronavirovoých časech do kin chodí jen asi 40 procent lidí, co před rokem.

Bábovky v číslech

2 natáčecí dny se filmovalo v thajském Bangkoku.

4 úplně odlišné verze scénáře vymyslel režisér s autorkou knížky.

6 let přemýšlel režisér Rudolf Havlík o zfilmování Bábovek.

7 ženských osudů sleduje divák v kině místo původních 12 z knižní předlohy.

20 metrů nad zemí na římse hotelu musela Denisa Biskupcová hrát, že chce skočit dolů.

28 dní se natáčelo v centru Prahy a v satelitech za městem.

30 dní zabrala příprava na natáčení nočního seskoku z horního patra hotelového pokoje.

Hvězdné obsazení

Denisa Biskupová (18) – Nikola

Je jí teprve 16 let, ale už je na všechno sama. Její rodiče jsou pořád v práci nebo na cestách a netráví s ní žádný čas. Nikolu to hodně trápí, což si její rodiče vůbec neuvědomují. Pozornost tak na sebe neobratně strhává všelijakými problémy a šíleným chováním.

Oskar Hes (21) - Ondřej

Student, který se nechává využívat pasákem Markem (Marek Taclík) k prodeji drog a vydělává si tím slušné peníze. Své přítelkyni Nikole (Denisa Biskupová) díky tomu kupuje drahé dárky, o které ale ona moc nestojí.

Jana Plodková (39) - Linda

Prostitutka na vyšší úrovni, která slouží pro potěšení boháčů. Ty jí dohazuje pasák a současně přítel Marek (Marek Taclík) a využívá ji pro vlastní obohacení. Postupně se chce vymanit z jeho vlivu a začít žít podle vlastních pravidel.

VIDEO: Bábovky v kinech: Na co se mužete těšit?

Video
Video se připravuje ...

Bábovky od zítřka v kinech: Na co se mužete těšit? Cinemart

Marek Taclík (47) - Marek

Muž, který se snaží zbohatnout tím, že vlastní přítelkyni prodává na sex movitým pánům. Na svém byznysu nevidí ale nic špatného a u Lindy si vynucuje zápal pro věc, nechce připustit, aby s nejstarším řemeslem skončila. Přitom ji miluje.

Rosťa Novák ml. (40) - Martin

Svou ženu miloval a možná miluje pořád, jen mu vadí posedlost, s jakou ho tlačí do početí. Sex s ním provozuje jen za tímto účelem. Martin se tak potají tři roky vídá s milenkou Rebekou (Kristýna Podzimková), která na něj ale taky začne tlačit: A to, aby ženu opustil...

Táňa Pauhofová (37) - Renata

Ambiciózní šéfka, která skrze práci občas zapomene, že lidé nejsou stroje. Ve skutečnosti prací zahání osamělost a prázdnotu, přestože vychovává nevlastní dítě. Je partnerkou politika Vladimíra (Ondřej Vetchý), který je podobně nastavený jako ona.

Ondřej Vetchý (58) - Vladimír

Podnikatel nespokojený se stavem společnosti, který chce změnit vstupem do politiky. Ve filmu ho sledujeme během vrcholící předvolební kampaně na ministra školství. Vinou workoholismu mu uniká vlastní život a poškozuje jeho vztah s dcerou Nikolou.

Jiří Langmajer (54) - Zdeněk

Unavený, frustrovaný, lehce despotický otec rodiny, který pracuje v realitce. Místo, aby naslouchal potřebám své manželky Milušky, doma je věčně ponořen do novin a rozebírá jen cizí problémy. Vlastní žena ho ani sexuálně nepřitahuje, touží po jiných.

Barbora Poláková (36) - Karolína

Ze všeho nejvíc si přeje mít miminko, nemyslí vůbec na nic jiného. Manžela Martina (Rosťa Novák ml.) se tak zapomíná ptát na cokoliv jiného a řeší s ním jen den svojí ovulace. Práce v realitní kanceláři jí nudí, přestože jí tam nadbíhá kolega Zdeněk (Jiří Langmajer).

Kristýna Podzimková (35) - Rebeka

Tři roky se tajně schází s milencem Martinem (Rosťa Novák ml.) a maluje si, že ho donutí odejít od manželky a bude jenom s ní. Pomalu už jí ale dochází trpělivost...

Lenka Vlasáková(48) - Miluška

Obětavá žena, která vůbec nehledí na vlastní potřeby a celý život zasvětí potřebám své rodiny. Žije životy těch druhých a nedokáže se z toho vymanit. Její manžel Zdeněk (Jiří Langmajer) je pro změnu sobec, který svou polovičku málokdy vnímá...

VIDEO: Film Bábovky a jeho hrdinové se představují v novém traileru

Video
Video se připravuje ...

Film Bábovky a jeho hrdinové se představují v novém traileru CinemArt

Fotogalerie
30 fotografií