Na TV Nova Jan Punčochář usedl do poroty MasterChef Česko prvně v její třetí řadě, která diváky bavila od ledna do června 2019, a to společně s kolegy Přemkem Forejtem (32) a Radkem Kašpárkem (37).

Trojice se osvědčila, a tak v posuzování kvalit soutěžících pokračuje i ve čtvrté řadě, která odstartovala v únoru 2020. Jak o sobě v médiích řekl, nepovažuje se za nejpřísnějšího porotce, snaží se být spravedlivý a hodný.

Své první jídlo Jan Punčochář uvařil už v sedmi letech, byl to řízek s bramborovou kaší. Za dob studií se dostal do kuchyně hotelu Ambassador. Poté vařil mj. v restauracích Rybí trh, International Zlatá Praha nebo Zátiší Group.

Ke gastronomické zdatnosti Jana Punčocháře přispělo několik zahraničních stáží, a to např. v respektovaných michelinských restauracích Hangar 7 v Salzburgu a Tim Raue v Berlíně.

V roce 2004 se stal šéfkuchařem a spolumajitelem pražské restaurace a baru Le Terroir. Za jeho desetileté působení v tomto podniku restaurace opakovaně získala michelinské ocenění Bib Gourmand, tedy „Dobré jídlo za přijatelné ceny“.

Zlatý kuchař roku 2015

Počátkem října 2014 zaujal post šéfkuchaře nově otevřené restaurace Grand Cru Restaurant, která se propracovala do prestižního Michelinského průvodce. V květnu 2016 zvítězil ve 3. ročníku české ankety Zlatý kuchař roku 2015. Své recepty průběžně představuje na YouTube.

Video
Video se připravuje ...

Porotci z Masterchefa vyčetli kost ve filetu: „Za tu jste minule vyhazovali," reklamoval zákazník Markéta Volfová, Lukáš Červený, TV Nova

Fotogalerie
10 fotografií

Podívejte se na Punčochářův recept na Pajfalský knedlík