„Když se to stalo, tedy před víc jak půl rokem, tak jsem se soustředila v první řadě na děti, protože jsem jim to musela nějak oznámit,“ přiznala v rozhovoru pro TV Nova Eliška, jak se s tragédií vyrovnávala a že si teprve později sama uvědomila svou bolest.

Jedna věc jí ale neskutečně pomáhá  - fakt, že její zesnulý partner byl dárcem orgánů. „Jsem ráda za tu možnost transplantace a vím, že když dojde ke shodě, může člověk darovat až deset orgánů, nebo deseti lidem pomoci.“

Eliška tak doufá, že co nejvíce orgánů doputovalo k potřebným lidem. „Kdybych se dozvěděla, že žádný orgán se nehodil, nebo nikomu nepomohl, tak by mě to ranilo a bylo by mi to líto,“ svěřila se s tím, že právě proto raději nechce ani znát pravdu a raději žije v představě, že transplantací proběhlo co nejvíce a všechny dopadly dobře. „Nechtěla bych vědět konkrétní případy,“ přiznala a doplnila také, že se obávala, aby pacienty setkání s ní zbytečně nerozrušilo a ve výsledku jim neublížilo. 

S novým bydlením, které má díky Misi nový domov, je prý zatím spokojená. „Bydlí se nám tady dobře, poměrně rychle jsme si na to zvykli. Cítím se tu jako doma,“ radovala se Eliška s tím, že ji překvapily a potěšily především vyladěné detaily. Včetně fotek, které jí připomínají cestu do Vatikánu. Na tu samozřejmě z natáčení vzpomíná nejraději, jelikož požehnání od papeže, pro ni byl životní zážitek.

„To bydlení je krásné, ale takovému zážitku se to vyrovnat nemůže,“ dodala pro Novu trojnásobná maminka, která se odrazila ode dna a přemýšlí, jak bude žít dál. „Vždyť jsem to přece věděl, že tě nikdo nenechá ve štychu. Vždyť jsem věděl, že to zvládneš,“ řekl by jí prý podle ní Marek, kdyby ji teď viděl.

VIDEO: Mise nový domov: Statečné matce požehnal sám papež!

Video
Video se připravuje ...

Mise nový domov: Statečné matce požehnal sám papež! TV Nova

Fotogalerie
19 fotografií