Zdálo se, že šéf televize Barrandov již nemůže ničím překvapit, jelikož objevovat se v průměrně sedmi pořadech na vlastní televizi v roli moderátora a jednotlivé formáty rušit a přidávat jako na běžícím páse, je pro něj vlastně obyčejná rutina. Jenže od října přišel přece jen s novinkou - natočil vlastní »sitcom«, jak tvrdí. A do hlavní a titulní role obsadil samozřejmě sám sebe.

„Fiktivní premiér na fiktivním Úřadu vlády," je na oficiálních stránkách televize popisován děj Premiéra. Ovšem chtělo by se skoro říct, že fiktivní je pomalu i obsazení seriálu, který má být vtipnou politickou satirou. Přece jen prim hraje Soukup, ovšem nesekunduje mu tam jeho bývalá partnerka Kateřina Brožová (51), ale jedna dáma, o které snad před jejím vystupováním na Barrandově tušila jen hrstka diváků.

Dokonce i na československé filmové databázi vznikl její profil teprve až nyní. A moc se toho na něm stejně nedočtete, pouze jméno - Šárka Sedláková. Ve filmografii pak pouze jeden zářez, a tím je právě Premiér. Také po prozkoumání internetu byste mohli mít pocit, že je to jakási paní Columbová, kterou nikdo nikde doposud neviděl. 

Jsou přitom takoví herci, jichž si možná na obrazovce nevšimnete, ale na divadelních prknech jsou pečení vaření a věnují se třeba i dabingu. Ovšem asi ani to není zrovna Šárčin případ. V dabingu její jméno není slyšet a podle webu i-divadlo.cz jsou u ní uvedeny pouze dvě aktuální divadelní inscenace - Klapzubova jedenáctka v Divadle Minor a Vojta a strašidla v Divadle Elf (jedná se o nepříliš známé pražské zájezdové loutkové divadlo - pozn.red.), v němž ale pravděpodobně nehraje, jelikož je uvedena jako jedna z tvůrců. Na starosti měla podle všeho výpravu.

Výpravě se v minulosti podle stejných stránek věnovala také ve Studiu mladých ve čtyřech představeních. Také jinde na webu se o Šárce Sedlákové mluví v souvislosti se scénografií. Též měla podle všeho na starosti i různé tvůrčí dílny pro děti. Ovšem k herectví je to poněkud zvláštní oklika. Navíc pokud jsou vaší první oficiálně známou hereckou příležitostí všechny ženské role (rozlišené pomocí paruk) právě v kontroverzním počinu Jaromíra Soukupa, na zrovna zářnou kariéru to zrovna moc nevypadá.

Fotogalerie
31 fotografií