„My jsme chtěli miminko, až Martinka vystuduje, ale prostě se to stalo,“ vysvětuje Miroslav rozpačitě. Některé páry mají zkrátka přesně naplánované, kdy budou mít miminko, a jiné k němu zase přijdou, ani nevědí jak. Jako třeba mladá Martinka. „Antikoncepci používat nechtěla, přitom jsme jí to říkali, já, i její máma… Protože prej se po ní tloustne,“ vysvětluje o šest let starší tatínek, který se díky absenci jakýchkoliv prostředků bránících početí dočkal dcerky Natálky.

„Dvojče ji používá a je po ní tlustá,“ tvrdí Martina o své sestře Ivaně, s níž vyrůstala po rozchodu rodičů u babičky. Dalo by se ale namítnout, že i při těhotenství se nabírají nechtěná kila... A ačkoliv byla Martina školou povinná, miminko se rozhodla si nechat. Bála se totiž, že kdyby šla na potrat, nemuselo by se jí podruhé podařit otěhotnět. Její kamarádka totiž měla stejné neblahé zkušenosti.

„Život mých kamarádek mi někdy chybí,“ připouští mladá maminka. V kontaktu se svými vrstevnicemi je skrze sociální sítě a mobil, často si s nimi prý píše a volá. „Ale nejsem párty typ, radši jsem doma s malou a hraju si s ní,“ dodává rychle. Školní docházku kvůli těhotenství přerušila, ale rozhodně plánuje studium dokončit. „V únoru se tam budu vracet,“ upřesnila.

Zároveň přiznává, že to ve vztahu s Mirkem v jednu dobu notně zaskřípalo. „Byly tam nějaký problémy, ale teď už je to dobrý. Myslela jsem si, že jezdí za kamarádkou a s tou je mi nevěrný. Vysvětlil mi to tak, že to není pravda. A šla jsem se zeptat tý kamarádky. A ta má svého kluka,“ popisuje problémy v ráji.

Zatímco Mirek by si s Martinkou představoval perfektní domácnost a rodinu se vším všudy, sedmnáctiletá dívenka nechce o zásnubním prstýnku ani slyšet. Nejspíš i kvůli nepříliš stabilnímu rodinnému zázemí, ze kterého pochází. „Svatba pro mě asi není všechno,“ odmítá rázně. „Chci být svobodná. Někdy mě třeba i napadlo, že bych s Mírou nebyla, ale malá je na něj hodně zvyklá...,“ přiznala Martinka myšlenky na rozchod s otcem malé Natálky.

VIDEO: Malé lásky: Sedmnáctiletá Martina nebrala antikoncepci, bála se, že ztloustne

Video
Video se připravuje ...

Malé lásky: Sedmnáctiletá Martina nebrala antikoncepci, bála se, že ztloustne TV Nova

Fotogalerie
14 fotografií