Do povědomí televizních diváků se Michal Isteník nesmazatelně zapsal až rolí Edy v seriálu Most. Milovníci divadla ho ale znají už dlouho. Už v době studií na JAMU v Brně totiž hostoval na různých scénách, například v Divadle U Stolu či HaDivadle. Nejen jako herec, ale i režisér a autor se představil v divadelním souboru Buran Teatr.

V roce 2011 získal Isteník Cenu Alfréda Radoka v kategorii talent roku. Cenu Thálie si odnesl v roce 2014 za mimořádný jevištní výkon za roli Čičikova ve hře Mrtvé duše. Před kamerou debutoval ve filmu Zloději zelených koní, kde si zahrál po boku Pavla Lišky (46) a Marka Adamczyka (31). Rakovnický rodák se objevil i v několika seriálech mj. Kancl, Labyrint a Četníci z Luhačovic.

Největší slávu a diváckou oblibu mu ale přinesl až právě seriál Most!, kde se ujal role impotentního výčepního Edy. Ten se v jeho podání nedokáže vyrovnat s tím, že ho vzrušuje jen Dáša, která se ovšem narodila jako bratr hlavního seriálového hrdiny Luďana. Vzhledem k tomu, že Dáša ho sice vzrušuje, ale zároveň se mu ta myšlenka příčí, tráví Eda dost času ve zpovědnici.  

 

VIDEO: Ukázka ze seriálu Most! České televize

Video
Video se připravuje ...

Ukázka ze seriálu Most! České televize Česká televize

Fotogalerie
35 fotografií