Páteční večer na České televizi odstartoval novinkou v podobě seriálu Strážmistr Topinka. Tuto postavu diváci znají již ze seriálu Doktor Martin s Miroslavem Donutilem (67). Hlavní roli ale teď převzal Robert Mikluš (36) a diváky pobavil. Sledoval ho rekordní počet 1,567 milionu televizních nadšenců.

Daleko za ním zůstala repríza amerického film Šifra mistra Leonarda s Tomem Hanksem (62) na Nově, která si získala „jen“ 605 tisíc diváků a na show Česko Slovensko má talent na Primě se dívalo 285 tisíc lidí.

Česká televize slavila úspěch ve sledovanosti také v sobotu, kdy odvysílala dojemný příběh studenta Jana Palacha, jenž se upálil na protest proti Sovětské okupaci. Film s jasným názvem Jan Palach vidělo 678 tisíc diváků. Na Novu, kde ve stejnou dobu běžel Harry Potter a Princ dvojí krve, se dívalo 614 tisíc lidí a televizi Prima a film Miluji tě modře si pustilo 466 tisíc diváků.

Nedělní večer zase ovládl krimi příběh Případ pro malíře na ČT s Viktorem Preissem (71) a Davidem Matáskem (55) v hlavních rolích, na který se koukalo 1,448 mil. diváků. ČT si tak sice může spokojeně mnout ruce, jelikož krátce pře desátou hodinou odvysílala další novinku Kopta show s Václavem Koptou (53), na nějž vsadilo 781 tisíc diváků. Předběhl tak Střepiny na Nově, které vidělo 434 tisíc sledujících, a stal se třetím nejsledovanějším pořadem nedělního večera.

Ovšem ne všem se nová talk show zalíbila. „Můžeme se tvářit, že se tento další pokus o talk show nestal?" napsal někdo na sociální síť a další kritici se připojili, kteří se často shodovali, že tento formát týkající se života celebrit jim k veřejnoprávní stanici nesedí.

Na paškál si vzali ale i moderátora. „Tak si říkám, kde ten obézní pan Kopta přišel k nápadu, že je vtipný, zábavný a nápaditý? A který pitomec v ČT rozhodl, že na jeho pořad dá peníze? Je to děs,“ rozčiloval se jeden divák a spekuloval, že Kopta dostal šanci asi jen díky slavné roli ve filmu Sněženky a machři, případně stykům v České televizi. „Už vidím ten slavnostní večer předávání Českých Lvů (ten má moderovat rovněž Kopta - pozn.red.),“ zděsila se po zhlédnutí jiná divačka.

Fotogalerie
33 fotografií