První natáčecí den se představitelovi nové postavy doktora Sekory zrovna nevydařil, i tak ale může mluvit o štěstí v neštěstí. Lékař, který v seriálu dělá odborného poradce a dohlíží na to, aby všechny medicínské věci byly v příběhu správně, u něj totiž odhalil obrovský zánět v koleni.

„Den před prvním natáčením jsem měl představení, kde hodně padáme. Přes noc mi otekla noha a nebýt odborného poradce MUDr. Otakara Dosoudila, tak bych měl velký problém,“ vylíčil Hájek, který hraje také v Divadle Na zábradlí.

Dosoudil je ve skutečnosti traumatolog neboli poúrazový chirurg a působí v pražské Nemocnici Motol. V seriálu ho pak diváci mohou vídat na operačním sále jako anesteziologa. „Ota se na to podíval a říkal, že se to musí okamžitě řešit. Takže v Ordinaci se ten den udělaly nějaké změny, že jsem seděl nebo se opíral. Pak to šlo hopem, do Motola, antibiotika, pak už tam byl i Ota a říká mi – tak kamaráde, sbal se, jdeš na operaci!“ vyprávěl herec.

Stačilo přitom málo a všechno mohlo dopadnout daleko hůř. Kdyby ještě pouhé dva dny otálel s léčbou, zánět by se mohl z kolena přesunout i do kosti. Operace by pak byla náročnější a stejně tak následná rekonvalescence. Dokonce hrozilo, že by mu nohu amputovali. „Ota mi zachránil nejen nohu, ale i roli,“ přiznal v pořadu Volejte Novu Jan, který by v takovém případě do seriálu nemohl vůbec nastoupit.

Přišel by tak o úlohu lékaře, který bude v Ordinaci čeřit vody. „Je to motorkář, má hausbót, používá takový nestandardní postupy. Myslím, že ta postava je napsaná tak, aby tam rozčeřila hladinu,“ prozradila nová posila seriálu.

VIDEO: Takhle se v Ordinaci loučili s největší hrdinkou seriálu. Jak umírala Andrea Hanáková?

Video
Video se připravuje ...

Ordinace se loučí s největší hrdinkou seriálu. Andrea Hanáková umírá! TV Nova

 

Fotogalerie
47 fotografií