Vila Milouše Jakeše bude v osmém díle s názvem Rodinná záležitost představovat sídlo papaláše Šejby, kterého ztvárnil Marek Daniel (45).

„Ano, jedná se o dům na pražské Hanspaulce, který patřil Jakešovi. Paradoxně to byla jediná vila s dobovým interiérem, kde se podařilo dojednat natáčení,“ prozradil po dotazu deníku Aha! člen filmového štábu.

Jakeš zde žil až do jara 2016, kdy jeho synové Miloš (62) a Lubomír (68), kterým vilu v roce 2010 daroval, vilu prodali.

Stržili za ni 45 milionů korun, ze kterých vyčlenili 7 milionů na luxusní vejminek v novostavbě o dvou místnostech a s terasou v pražských Dejvicích. Tam pak někdejšího komunistického pohlavára přestěhovali.

Jak již bylo řečeno, filmaři si tento luxusní objekt vybrali především kvůli zachovaným původním interiérům, což jim usnadnilo práci. Mimo to se v objektu nacházel i dobový nábytek.

Připomeňte si také: Milouš Jakeš o Jiřině Švorcové:
Video
Video se připravuje ...

Milouš Jakeš vzpomíná na věrnou komunistku Jiřinu Švorcovou. Blesk - David Malík

„Měli jsme předběžně vybranou známou filmařskou vilu ve Velvarské ulici, která si už zahrála v mnoha filmech. Pak jsme se ale dověděli o této, která byla pro nás objevem, částečně i s dobovým nábytkem a hlavně s dobovou koupelnou, která byla pro tento díl důležitá jako místo činu,“ svěřil Aha! Ivan Vakaráč, který vybírá filmové lokace neboli místa natáčení.

Po prodeji v květnu 2016 byla Jakešova vila z části vyklizená. Filmaři tedy museli shánět na natáčení rekvizity dokreslující reálný socialismus, v němž se seriál Svět pod hlavou odehrává. Museli dovybavit především obývací pokoj v přízemí a přilehlou pracovnu a koupelnu.

„Ve scénáři byla předepsaná na zahradě vily sauna, která tam samozřejmě nebyla. Produkce proto zakoupila zahradní domek a z toho se vyrobila,“ svěřil Aha! zdroj z natáčení. Zahradní domek Felix lze na internetu zakoupit za 12 778 korun.

Fotogalerie
37 fotografií