I mistr kostymér se někdy utne. Rozpočet na natáčení se sice vyšplhal až na sto milionů korun, sehnat padnoucí a zachovalé kostýmy z osmdesátých let však není vždycky úplně jednoduché.... „V seriálu mám image jako dandy chlap z osmdesátých let. Nosím tam džíny po tátovi, protože kostýmní návrhářka Andrea Králová je pro mne neměla,“ prozradil herec. 

„Nemohla sehnat žádné, které by mi sedly. Tak jsem jel domů a táta vytáhl nějaké své z té doby. Jedny byly dobré, tak v nich hraju,“ směje se Neužil, který jako příslušník SNB Filip Marvan vyšetřuje kriminální případy. Shodou náhod v riflích z roku 1982, které jeho táta pořídil v socialistickém Maďarsku.

Podle vyjádření tvůrců nejsou kostýmy to jediné, co dává štábu zabrat. Reálie normalizačních severních Čech jsou poskládány z lokací v celém severočeském a středočeském regionu. Také proto náklady na natáčení dosáhly tak vysoké částky.

Sledovanost ale tvůrcům ukázala, že se úsilí pravděpodobně vyplatilo. První díl v pondělí vidělo 1, 65 milionu diváků. Reakce jsou ale různorodé – najdou se stejně zapálení fanoušci, jako odpůrci. Podle aktuálního hodnocení na stránkách internetové Česko-Slovenské filmové databáze ale převažují negativní reakce. „Ne, ne, ne, tohle nedopadne dobře. Life on Mars a Ashes to Ashes jsou kultovky a bezkonkurenční seroše,“ komentují diváci.

Fotogalerie
10 fotografií